perjantai 20. joulukuuta 2013

Menneiden joulujen kummitukset

Olemme olleet Phillin kanssa onnekkaita ja saaneet viettää kaikki yhteisen historiamme joulut yhdessä. Tuleva joulu on jo joulu numero 7!

Jouluna 2007 Phill oli juuri muuttanut Hawaijille ja asui väliaikaisesti Pearl Harborin tukikohdan asuntolassa. Asuntolassa ei olisi saanut olla vieraita yön yli - suomalaisista kahden viikon vieraista nyt puhumattakaan. Parina aamuna piilouduin oven taakse, kun huonepalvelijat tulivat ovelle tekemään tarkastusta. Eipäs jääty kiinni!

Varsinaiset joulunpyhät vietimme Hawaiin (The Big Island) -saarella reissussa. Jouluaattona Phill yllätti minut yösnorklauksella, jolta palatessamme huomasimme kaikkien ravintoloiden olevan jo kiinni. Nälkäiset snorklailijat pelasti Foodland-ruokakuppa, josta kokosimme koriimme hedelmiä, patonkia, juustoja, leikkeleitä, oliiveja ja suklaata. Perinteinen joulu-picnic sai alkunsa. Myös joulupäiväksi Phillillä oli yllätyksiä taskussaan. Ajelimme Mauna Kea-vuorelle, missä Phill ojensi minulle joululahjaksi uuden talvitakin. Tarkoituksemme oli ajella huipulle asti, mutta matkamme tyssäsi lumimyrskyyn. Valkoinen joulu Hawaijilla...

 Mele kalikimaka! Hyvää joulua!

Hanauma Bay:n korallit

 Mauna Kea ja eläinpilvet (karhu, sammakko ja kirahvi?)


Joulun 2008 vietimme Hawaijilla edeltäjänsä tavoin. Jatkoimme picnic-perinnettä ja makoilimme joulupäivänä Kailua Beachilla auringosta ja merestä nauttien.


 North Shore

Näkymiä Koko Headin huipulta

Jouna 2009 tapasimme puolivälissä ja vietimme joulua New Yorkissa ja New Jerseyssa Phillin perheen kanssa.
Jouluna 2010 oli suomalaisen perinnejoulun vuoro. Asuin silloin Helsingissä ja kaikkialla Suomessa oli aivan älyttömästi lunta. Suomalainen joulu parhaimmillaan! Jouluaatonaattona herkuttelimme koti-picnicillä ja jouluaattona perinteisillä jouluruuilla vanhempieni luona.
Joulut 2011 ja 2012 vietimme omassa kodissamme New Hampshiressa. Molempina vuosina vietimme myös joko ennakkojoulun tai myöhäisen kakkosjoulun yhdessä Phillin perheen kanssa. Sama meininkin jatkuu myös tänä vuonna, vaikka koti onkin vaihtunut San Diegoon.Jouluisen harmaa Portsmouth :) - kameran asetukset olivat vuoden jäljessä...


Perinteemme ovat melkoinen sekametelisoppa. Liemeen on fuusioitunut kahden perheen ja maan perinteistä parhaimmat, sattumina koreilee joukko uusia ja uniikkeja perinteitä. Maistuva soppa, vaikkei siitä valmista taida koskaan tullakaan.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta. Meilla on naita jouluperinteita kertynyt ajan mittaan, ja mikaan joulu ei ole ollut samanlainen kuin edellinen. Kerataan sitten matkan varrelta parhaat niista "perinteista". Hyvaa joulua teille molemmille seka Kisulle myos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On perinteitä mistä valita :). Hyvää joulua myös teille!

      Poista