maanantai 3. helmikuuta 2014

Ärsyttävintä liikenteessä TOP 5

Jäin tänään jumiin tietyöruuhkaan. Minulla ei ollut oikeastaan kova kiire minnekään, mutta siltikin ärsytti. Ja mitä pidempään siinä istuin sitä enemmän tietenkin ärsytti. Lopulta aloin kehittelemään mielessäni TOP5-listaa ärsyttävimmistä törtöistä ja liikenneilmiöistä.

#1 Kiilaajat:

Kaksi kaistaa yhdistyy. Huomaavaiset autoilijat ovat aloittaneet yhdistelyn jo hyvissä ajoin vetoketjutyylillä, mutta tämä tyyppi kaahaa tuhatta ja sataa sillä tyhjemmällä (pian päättyvällä) kaistalla ja kiilaa väkisin eteesi vasta kun on ihan pakko. Ei vilkaisua, ei vilkkua, ei käden heilautusta - päästä tai kolahtaa.

#2 Hieman alle tai täsmälleen nopeusrajoitusta noudattavat:

Nämä tyypit ilmestyvät eteesi yksikaistaisilla teillä. Jos ohitusmahdollisuus tulee, kiihdyttävät etanat vauhtia ainakin 5 mph.

#3 Onnettomuuksien tuijottelijat

Yleensä onnettomuuteen liittyvä ruuhka johtuu onnettomuuden tuijottelusta. Miksi pitää tuijotella (minä myös!)? En minä oikeastaan halua nähdä yhtään mitään, mutta siltikin pitää hieman vilkaista ja hidastaa. Ilmiölle on olemassa useampikin englannin kielinen ilmaisu. Minulle on tarttunut Philliltä rubbernecking.

#4 Kärsimättömän tööttäilijät

Ylpeilen reaktionopeudellani, etenkin liikennevaloissa. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että radiosta tulee ihan älyttömän hyvä biisi, jota fiilistellessä myöhästyn vihreästä valosta puolella sekunnilla. Siitähän joku jo hermostuu ja tööttää. Aina.

#5 Kaistan jakavat moottoripyöräilijät

Kalifornian typerin ja vaarallisin liikennelaki antaa moottoripyöräilijöille oikeuden jakaa kaista autoilijan kanssa. Sokea piste on saanut täällä ihan uuden ulottuvuuden ja merkityksen. Vierelläsi, siinä ihan kyljessä kiinni, voi aina olla moottoripyörä - ihan luvan kanssa.

Siinä tämän hetken TOP 5. Pidätän oikeuden ärsytyksen laimenemisesta (tai mistä tahansa syystä) johtuvaan mielen muuttamiseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti