keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Par 3(0)

Veera ja golfmaila ei ole kaunis yhtälö. Ei vaikka kuinka haluaisin. Ja en minä kyllä oikeastaan haluakaan - ainakaan tarpeeksi.

Ajatuksen tasolla haluasin osata pelata golfia. Kaunis kenttä, kaunis päivä, hyvää seuraa ja raikasta ulkoilmaa. Pelipäivän päätteeksi siemailisin kaunista drinksuani ja keskustelisin sujuvasti kaikista niistä pareista ja birdieistä, jotka huitelin päivän aikana menemään. Kaunis mielikuva tosiaankin!

Mutta ei golfia opita noin vain, ainakaan minun olemattomilla mailapelitaidoillani. Ja kaiken muun keskellä minulta ei löydy tarpeeksi motivaatiota opetella. Siksi pysyttäydynkin ihan suosiolla sunnuntaigolfaajana par 3-kentillä ja yritän repiä edes jonkinlaista huumoria hiekan (tai nurmikon) sutimisesta tai siitä viidennestä vesiesteeseen pudonneesta pallosta. Kaikeksi onneksi USA:ssa golfia on mahdollisuus pelata myös pienellä rahamäärällä ja olemattomilla taidoilla julkisilla par 3-kentillä.

Hawaijilla pelasimme Hickam Air Force basessa. Alunperin Phill houkutteli minut mukaansa ruokaan vedoten. Torstaisin tukikohdassa sai meinaan herkutella myös mongolialaisella barbequella. Ruoka, mikä ihana tekosyy... New Hampshiressa asuessamme kävin pelaamassa golfia vain kerran ja sekin oli Mainen puolella Sanfordissa Pine Hollow -kentällä. Kenttä oli upea ja isoin kaikista kokeilemistani par 3 kentistä. New Hampshiren kesät olivat kuitenkin "lyhyitä" ja täynnä puuhaa, minkä vuoksi golf jäi hetkeksi kaiken muun varjoon.

San Diegosta löytyy varmasti useampiakin vaihtoehtoja, mutta tykästyimme heti ensimmäiseen kokeilemaamme kenttään niin täysillä, ettemme ole edes vaivautuneet etsimään muita vaihtoehtoja. Colina Park Golf Course sijaitsee North Parkin hujakoilla, kohtuullisen lähellä meitä ja keskustaa. Kenttä on hyvässä kunnossa, auki joka päivä ja todella edullinen. Maanantaista perjantaihin military hinta on $8/18 reikää, ilman military ID:ta $11. Lauantaina ja sunnuntaina pelataan kerrallaan vain 9 reikää ja hinta on kaikille $11. Paitsi sunnuntaisin, jolloin jokainen saa päättää itse kuinka paljon maksaa. Kaikki lahjoitukset käytetään vähävaraisille lapsille järjestettävien golf-kerhojen tukemiseen. Mailojen vuokrauskaan ei vie ketään vararikkoon, sillä kentän läpi selviää kahdella mailalla, jotka saa vuokrattua itselleen kahdella dollarilla. Saatavilla on myös kokonainen setti viidellä dollarilla - jos ihan hurjaksi heittäytyy. Lapset saavat pelata ja lainata mailat ilmaiseksi joka päivä. Hyvä diili ja hieno osoitus siitä, että golfin ei tarvitse olla pelkästään varakkaiden laji!
Phill's butt tai putt... (jeps, huonoa huumoria)

Ammattimainen pallon noukinta/tasapainoharjoitus. Monipuolinen laji!

Tuskin minusta koskaan kovin aktiivista tai hyvää golfaajaa tulee, mutta mikä ettei sitä vapaapäivää voisi välillä näinkin yhdessä viettää. Onhan golf kuitenkin loppujen lopuksi aika täydellinen pariskuntalaji.

P.S. Kuten kuvista näkyy, näillä meidän kentillä ei ole pukukoodia. Kuvat on otettu samana päivänä kun kävimme retkellä Coronadossa. Kotoa lähtiessä emme vielä tienneet päätyvämme iltapäivällä golf-kentälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti