sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ultimate voikkari

Yksi päivä meidän eteisen pienelle liitutaululle ilmeistyi mystinen lista erilaisia ruoka-aineita. Aikani sitä ihmettelin ja mietin, mitä Phill suunnittelee. No, voikkariahan se Phill suunnitteli. Eikä mitä tahansa voikkaria, vaan täydellistä, jokaisen tunto- ja makunystyrän huomioivaan voileipää. Minua Phillin intoilu huvitti, vaikka eihän siinä mitään uutta enää ollutkaan. Innostus kuitenkin tarttui ja jäin jännityksellä odottamaan voikkari-iltaa.


Siinä se on koko komeudessaan:

  • Uunissa hetken paahdettua patonkia
  • valkosipulisinappia (patongin voiteluun)
  • suolalla ja pippurilla maustettua possunkylkeä (shredded), jota meillä oli jäänyt yli tiistaisista tacoista 
  • brown ale -oluessa hitaasti kypsennettyä sipulia (niin, että olut imeytyy ja haihtuu pannulta)
  •  tuoreella, jauhetulla (fresh ground) ancho pippurilla maustettuja, paistettuja omenaviipaleita
  • nuorta gouda-juustoa 
Tässä vaiheessa pistimme leivät hetkeksi uuniin grillivastuksille (broiling), jotta juusto suli
  • punaviinietikalla ja sokerilla maustettua punakaalia (kaali hetkeksi pussiin etikan ja sokerin kanssa). Saattaa vaatia myös hippusen suolaa, jos possu ei ole kovin suolaista
  • kevyesti punaviinietikalla maustettua arugulaa
Hyvää oli! Hyvin kriittinen Phill oli tosin sitä mieltä, että ei tämä vielä täydellinen ollut. Seuraavalla kerralla lisäämme vielä grillattua radicchio-kaalia ja katsomme, miten käy.

Ja nyt kun tuli sopivasti nälkä, suuntaan kulkuni kipin kapin aamupalapöytään. Ohjelmassa on ruokasunnuntai!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti