sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Väärään paikkaan joutuneet?

Phill kertoi minulle nähneensä viime viikolla töissä valaan. Valas oli tullut ihan sukellusveneen kylkeen kiinni ja esittänyt pällisteleville miehille pienen hyppy ja veden purskautus shown. Esityksen jälkeen valas oli uinut onnellisesti takaisin syvemmille vesille. Onneksi! Vene oli nimittäin tapaamishetkellä tukikohdan laiturissa.

Kävimme tänään sunnuntaikävelyllä Spanish Landing Parkissa ja tapasimme tämän kaverin:
Valas ei ollut yhteistyöhaluinen eikä muutenkaan kovin kiinnostunut palaamaan takaisin kosteammille alueille.

Valaan lisäksi löysimme myös aivan väärään paikkaan asettuneen kaktuksen.


Myös kaktus näytti oikein hyvinvoivalta ja onnelliselta rantatontillaan.

Hämmentävää! Ehkäpä valas ja kaktus olivatkin päättäneet vaihtaa rooleja hetkeksi ja kokeilla, onko elämä todellakin vihreämpää aidan toisella (sillä kuivemmalla tai märemmällä) puolella.

Hetki siinä meni, mutta lopulta tämäkin sunnuntaikulkija ymmärsi, mitä valas ja kaktus halusivat minulle kertoa:

Se, että kaktuksista 99% elää kaukanan vedestä ei tarkoita, että sinun paikkasi olisi automaattisesti siellä. Elämässä pitää kokeilla ja etsiä omia polkujaan ja olla itselleen rehellinen. Joskus polut johtavat kummallisiin paikkoihin, joskus eivät mihinkään. Oikea polku ei ole aina se helpoin, mutta kuitenkin loppujen lopuksi palkitsevin. Etsi, seikkaile ja kukoista, vaikka muut valaat, kaktukset tai kävelyllä olevat ihmiset eivät valintojasi aina ymmärtäisikään.

Tämän astetta syvällisemmän oppitunnin meille tarjosi hiekkavalas ja rantakaktus. Kaikkeen sitä voikin viattomalla kävelyllä törmätä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti