lauantai 1. marraskuuta 2014

Kurpitsat sylissä ja lasissa

Halloweenin jälkimainingeissa tästä päivästä muodostui hiukkasen vahingossa suuri kurpitsapäivä. Ulkona oli pitkästä aikaa niin viileää, että farkut ja pitkähihainen paita tulivat tarpeeseen ja tuulisimmilla kadunpätkillä tuli siltikin pikkuisen vilu. Täydellinen sää fiilistellä meidän ainokaisen minikurpitsan kanssa, syödä kurpitsaherkkuja ja ennen kaikkea järjestää kurpitsaoluiden maistelu.


Maisteltavina olleet oluet olivat Southern Tier Imperial Pumking, Rogue Farms Pumpkin Patch Ale, Mike Hess Brewing Magna Cucurbita Pumpkin Stout sekä Belching Beaver Brewery Pumpkin Spice Milk Stout. Kurpitsaisimpia olivat Pumking ja Pumpkin patch Ale. Pumpkin Spice Milk Stout oli pehmoisen herkullinen jälkkäri vaikkei kauhesti kurpitsalta maistunutkaan ja Magna Cucurbita oli ihan ok Stout, jonka mausta ei kyllä löytynyt hitustakaan kurpitsaa.


Onnea on oikealta tuntuva syyspäivä, kurpitsat sekä pitkä ja kiireetön yhteinen viikonloppu. Kohta voi alkaa jo laskemaan päiviä Thanksgiving -pyhiin ja seuraavaan reissuun. Saimme järjestettyä viikon loman kumpaisellekin ja varasimme lennot New Jerseyyn. Jiihaa! Siellä jos missä pääsemme taatusti oikean syksyn tunnelmaan.

4 kommenttia:

 1. Suomessa ei oikein noita kurpitsaoluita vielä olekaan. Kaverin panimo (Maku Brewing) teki tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja päästiin maistelemaan. Olihan se kyllä ihan tosi hyvää :) Pitäisi olla joku vuosi Jenkeissä nimenomaan näihin aikoihin, niin pääsisi "oikeisiin" Halloween-tunnelmiin!

  Anita
  http://www.lily.fi/blogit/tervetuloa-suomeen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsaoluet ovat minun syyslemppareitani! Tosin mauissa on paljon eroja. Tuo Southern Tier on yksi suosikkini ja toinen tosi hyvä on Dogfish Head panimon kurpitsaolut. Pitääkin muistaa Maku Brewing, kun tullaan seuraavan kerran Suomeen.

   Poista
 2. En ole mikään oluen ystävä mutta ehkä kurpitsaolut maistuisi;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea kannattaa kokeilla! Maailmassa on niin paljon erimakuisia ja tyyppisiä oluita, että useimmille (jos ei jokaiselle) luulisi löytyvän edes yksi olut, josta pitää.

   Poista