maanantai 17. marraskuuta 2014

Kylmä yö

Heräsin yöllä siihen, että oli kylmä. Kääriydyin tiukemmin peittooni ja ongelma oli sillä ratkaistu. Flunssainen  Phill meni astetta pidemmälle ja pisti pitkähihaisen päälleen.

Aamulla vilkaisin hieman ennen kuutta lämpömittariin, joka näytti 48 F/9 C . Ei ihmekään, että sisällä oli viileää. Kalifornian taloja ei rakenneta kylmyyttä vastaan ja 48 on näillä leveysasteilla kylmä. Päätin kaivaa esiin pitkät juoksutrikoot ja pitkähihaisen paidan. Siltikin lenkin ensimmäiset minuutit tuntuivat hyytävän kylmiltä. Muistin taas kaikki Kalifornian hyvät puolet.

Pari minuuttia ennen kuin aurinko tuli esiin vuorten takaa

Kylmä ja kirkas aamu oli kuitenkin kaunis ja viileä ilma virkisti ihanasti. Lenkin jälkeen nautin kuumasta suihkusta ja lämpimästä kahvista enemmän kuin pitkiin aikoihin. Olin aivan hereillä.


Töissäkin oli kylmä. Niin kylmä, että päätimme kääntää lämmittimen hetkeksi päälle. Ja kuinkas sitten kävikään: Järjestimme itsellemme paloharjoituksen. Käyttämättömien lämmittien kärähtänyt pöly laukaisi hälyttimet, minkä seurauksena saimme viedä lapset ulos ja avata ikkunat. Sisällä oli entistä kylmempi.


Mutta eipä kylmyys kauaa kestänyt. Tunnin kuluttua tuulettomalla sisäpihalla oli jo kuuma. Tänään illalla vaihdoimme Phillin kanssa päivän kuulumiset ulkona teetä hörppien ja tähtitaivasta ihaillen. Uskaltaisikohan sen jo sanoa ääneen: San Diegon syksy taitaa olla uusi lempivuodenaikani.

4 kommenttia:

 1. Mäkin heräsin yöllä, ihan jäässä. Suomessa näillä säillä ei vielä sisällä kylmä olisi ollenkaan.. Mutta oi miten oli ihana pukea farkut ja pitkähihaista päälle töihin, pitkästä aikaa eikä silti läkähtänyt matkalla (toimistollahan meillä on aina järkyttävän kylmä :D)

  San Diegon syksy on kyllä aika ihana. Ihana kun ne hurjat helteet on taas tältä vuodelta ohi ja voi nauttia ulkona liikkumisesta päivälläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja piti sanomani et tuo viimeinen kuva, vitsi miten hieno! :)

   Poista
  2. Viime yönä oli vielä kylmempi. Mutta vielä ei luovutettu ja pistetty lämmitystä päälle. Ehkäpä ensi yönä... Juoksin tuon puun ja keinun ohi täyttä vauhtia, mutta tajusin aika pian, miten hienosti valo osui siihen. Oli pakko pysähtyä ja peruuttaa :).

   Poista
  3. mä aattelin kaivaa ensi yöksi extra-peiton, lämmitykseen en kyllä vielä suostu. ;)

   Poista