keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Erävoitto

Vessajutut aka potty words/ bathroom talk - jokaisen preschool-opettajan (ja vanhemman) ärsyttävämpääkin ärsyttävämpi ikuisuusongelma. Kaikkien ryhmäni lasten suista livahtelee pee pee ja poo poo head -hokemia aina sillointällöin, mutta yhden lapsen kohdalla vessasanat korvaavat tällä hetkellä vähintään jokatoisen normisanan. Opettaja repii hiuksiaan ja peliverkkareitaan, kun mikään ei tunnu auttavan.

Vessapuheiden suosio piilee tietenkin huumorissa. Itseä naurattaa ja muita naurattaa - miksi ihmeessä lopettaisin? Niinpä, sanopas se! Kaikkihan haluavat olla hauskoja ja kavereiden keskuudessa suosittuja. Opettajan näkökulmasta olisi kuitenkin ihan kiva, jos lapsukaiset löytäisivät vessanpöntön sisältöä fiksumpia sanoja muiden hauskuuttamiseen.

Ja siinäpä se sitten olikin, jos ei nyt ratkaisu, niin ainakin keino hillitä lasten vessapuheita: Opeta lapsille hauskuuttamisen jaloa taitoa tai vähintäänkin joku hölmö laulu. Enpä olisi vielä tänä aamuna uskonut, millainen hitti Apples and Bananas -laulusta tulee ryhmäni lasten keskuudessa. Laulun opettelun jälkeen ryhmän "pahin" potty-poika hauskuutti kavereitaan vessasanojen sijaan laululla ja kaikilla oli, ah, niin mukavaa.


Välillä se on niin pienestä kiinni... Saapa nähdä, kauanko tämä ratkaisu pitää vessasanat loitolla, mutta jokainen väliin jäänyt pissa on minulle (ja hermoparoilleni) kultaakin kalliimpi. Live and learn - Olen taas yhtä elämän oppituntia viisaampi.

2 kommenttia:

  1. Taallakin lauleskellaan kovasti Apples and Bananas :) aika vahan on tullut muuten kotiin pottasanastoa, ehka johtuu siita, etta melkein kaikki lapset ovat kaksikielisia eli englannin lisaksi ei aina ole yhteista kielta milla pottailla. Tosin nyt olen pari kertaa kuullut Apples and Bananas alkavan sanoilla "kakku lentaa naamaan..." :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tarttuva laulu :). Onneksi olette välttyneet pottapuheilta. Se on niin ä.r.s.y.t.t.ä.v.ä.ä.!!!

      Poista