perjantai 31. lokakuuta 2014

H niin kuin hymy, halaus ja halloween

Ihan ekaksi on pakko nauraa tuolle niin kuin -sanalle. Jouduin tarkistamaan, kirjoitetaanko se yhteen vai erikseen ja eksyin sivistyssanakirjan sivulle, jossa kerrottiin seuraavaa:

Niinkuin

1. Väärinkirjoitus sanasta niin kuin

Tuli hieman parempi mieli. Ilmeisesti en ole ainoa (ulko- tai sisä-) suomalainen, jolla on vaikeuksia tämän sanan kanssa.

Mutta joo, tänään on pejantai ja Halloween ja minua hymyilyttää niin vietävästi. Kaksiviikkoinen Halloween-hulina huipentui eilisillan työjuhliin. Koristelimme pihan valoilla ja halloween-krääsällä ja katoimme pöydät odottelemaan perheiden tuomia herkkuja. Ilta oli mukava, mutta työpäivä venyi yli kaksitoistatuntiseksi. Odotin kotiinpääsyä malttamattomana, sillä tiesin, että ensimmäistä kertaa neljään viikkoon kotona olisi valot, musiikkia ja siellä tuoksuisi hyvältä. Sain aamulla viestin, jossa Phill kertoi paatin palanneen turvallisesti kotisatamaan. Illalla minua odottaisi kotona miehen lisäksi illallinen ja viinipullo. Pitkästä päivästä tuli kertarysäyksellä entistä pidempi (ja onnellisempi).


Koska minulla on perjantaisin iltavuoro ja Phillillä tänään vapaapäivä, saimme viettää rauhallisen perjantaiaamun yhdessä kotona. Phill kokkasi aamupalaa samalla kun minä yritin korjata Kisun syömän kissamaskini. Yritin valmistautua henkisesti villiin ja sokerihumalaiseen päivään ja motivodia itseäni sillä, että koulumme sulkeutuu tänään Halloweenin ja trick or treat -ilojen kunniaksi jo puoli neljältä. Siltikään ei huvittanut. Ei sitten yhtään. Huusin pääni sisällä "I just wanna stay home!" Ja universumi vastasi huutooni. Koulumme johtaja soitti ja kertoi kuulleensa, että mieheni on palannut kotiin. Jaa että haluaisinko ottaa päivän vapaaksi ja viettä sen mieheni kanssa? "I'd love to!" 


Ihanaa Halloweenia ja perjantaita kaikille! Me suuntaamme illaksi ystäviemme luo viettämään semi-aikuisten Halloweenia. Parhaat puolet molemmista maailmoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti