Phill rakastaa vohveleita. Parasta vohveleissa on kuulemma ne pienet taskut, johon täytteet ja siirappi valuvat ihanasti. Minäkin pidän kyllä vohveleista, mutta syön niitä todella harvoin. Olen enemmän banaanipannarityyppi.
Tänään Phill sekoitti maailmani ihan täysin ja valmisti meille illalliseksi kanamakkaravohveleita. Toimi. Toimi oikeastaan niin hyvin, että jaan reseptin täälläkin. Alkuperäinen ohje on Fine Cooking -lehdestä, mutta Phill muokkasi sitä taas pikkuisen meille sopivammaksi.
1 cup jauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1/2 cup pannulla kypsennetyjä omenakuutioita
3/4 cup buttermilk/piimää
1/4 cup maitoa
1 muna
6 oz kuoretonta ja kypsennettyä kanamakkaraa (kaksi pötkylää). Suomen makkarat ovat aika erilaisia, joten korvaisin makkaran todennäköisesti jauhetulla ja maustetulla kanalla tai kalkkunalla
1/4 cup raastettua cheddar juustoa
5 ohueksi pilkottua ruohosipulia
2 rkl voita
Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja pippuri isossa kulhossa. Sekoita piimä, maito ja muna keskikokoisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet munamaito -seokseen ja sekoita kevyesti. Lisää juusto, makkara, ruhosipuli ja omena seokseen. Lisää lopuksi voi ja paista voidellulla vohvelipannulla.
Vohveleiden päälle laitoimme lehtikaalia (kale), jonka kastikkeen Phill valmisti ruohosipulista, dijon sinapista, vaahterasiirapista, etikasta, oliiviöljystä, pippurista, suolasta ja salviasta.
Nam. nam! Näillä herkuilla mentiin kyttyrän yli niin että heilahti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti