sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kylmästä lämpimään

Facebook ja  Instagram täyttyivät perjantaina lumisista Suomi-kuvista. San Diegossa kävi päinvastoin: Syksy haihtui taas taivaantuuliin ja palasimme viikonlopun kunniaksi kesään.Eteläisen Kalifornian syksyyn ja talveen kuuluu tauoton viileän ja lämpimän piirileikki. Yöt ovat jo kylmiä (n.10C  astetta), mutta päivät lämpenevät vielä kahdenkympin hujakoille. Ja juuri kun alan taas tottua ajatukseen housuista, palaa helle meitä hellimään. Sandaaleista en ole vielä joutunut luopumaan, vaikka aikaisina aamuina onkin vaikea uskoa ja luottaa siihen, että parin tunnin päästä on taas lämmin.Lämpötilojen lisäksi vaihtelee myös suhtautumiseni lämpimiin päiviin. Helteen keskellä ajatus kylmän kirpsakoista päivistä muuntuu romanttisessa mielessäni paljon todellisuutta ruusuisemmaksi. Olen vilukissa ja inhoan palelemista. En kuitenkaan muista sitä ennen kuin oikeasti paleltaa ja ruikutus alkaa. Koulumme johtaja kehotti meitä opettajia pitämään huolen siitä, että lapsilla on ulkona tarpeeksi vaatetta päällä. Nyrkkisääntö menee niin, että jos sinulla on pitkähihainen, pitäisi lapsillakin olla jotain teepparia lämpimämpää. "Mutta tämä sääntö ei koske Veera sinua, sillä sinun mukavuuslämpötilasi on muutaman asteen lämpimämpi kuin muilla. Jos sinulla on pitkähihainen ja siltikin paleltaa, on aika laittaa lapsillekin takki." Jeps, koulun virallinen outolintu ja vilukissa. "But you're from Finland..That's just weird."


Otimme tästä marraskuisesta kesäviikonlopusta kaiken irti. Herkuttelimme kesäherkuilla ja järjestimme lauantaina taas yhdet eeppiset grillibileet. Lämpimästä päivästä huolimatta pimeä tuli jo viideltä, mutta onnistui se hauskanpito (pihapeleineen) pimeässäkin. Pimeitä tyyppejä pimeässä illassa... Eihän siitä voi seurata muuta kuin hyvä ilta.
Tänään kävin fiilistelemässä joulua rannalla (salamyhkäistä - kyllä!), vaikkei vielä tunnukaan siltä, että holiday season on jo ovella. Kaupat kyllä pullistelevat joulujuttuja ja ihan oikeastikin pitäisi jo alkaa miettimään Suomeen lähteviä pakettaja. Mutta kun ei sitä fiilistä voi ostaa kaupasta... Pitää vissiin jatkaa syksyn ja kesän teeskentelyä, päivästä riippuen. Ensi viikolla taitaa olla syksyn vuoro jos säätiedotusta on uskominen.

Kuvat pilvisen kautta aurinkoiseksi muuttuneelta La Jolla Shores -rannalta.

2 kommenttia: