torstai 27. marraskuuta 2014

Maisemanvaihdos

Matkustusonneni on todellakin kääntynyt.  Eilinen lumimyräkkä perui tuhansia lentoja, mutta meidän koneemme laskeutui Newarkin kentälle etuajassa. Lensimme San Diegosta New Jerseyyn suoralla red eye -lennolla. Kunnon unet jäivät tällä(kin) kertaa vain haaveeksi, mutta sehän ei yllätä ketään. En ole edelleenkään hyvä matkustusnukkuja. Matka meni kuitenkin nopeasti koiranunta torkkuen. Olisin voinut matkustaa vaikka hitusen pidempäänkin.
Saavuimme Newarkiin hieman aamuviiden jälkeen ja Phillin isä oli siellä jo meitä odottelemassa. Tässä suhteessa meidän vanhempamme ovat kyllä ihan samanlaisia: Tulevat hakemaan kentältä mitä ihmeellisempiin aikoihin, ovat aina ajoissa eivätkä taatusti koskaan valita. Phillin lapsuudenkoti sijaitsee pienessä Washingtonin kaupungissa luoteis-New Jerseyssa, noin tunnin ajomatkan päässä Newarkista. Matkalla satoi vielä hiljakseen märkää lunta, mutta tiet olivat ihan sulia.

Tämä päivä on mennyt talven ihmemaassa (märässä sellaisessa) ulkoillessa, takkatulen edessä lekotellessa, kuulumisia vaihtaessa ja rentoutuessa. Phillin perhe siirsi Thanksgiving illallisen huomiselle, sillä kukaan ei uskonut meidän pääsevän ajoissa perille. Mutta eipä se mitään haittaa. Kiitospäivähän voi olla vaikka joka päivä. Ja henkilökohtaisesti olen kyllä todella kiitollinen siitä, ettemme ole jumissa lentokokentällä juuri nyt.

Nyt on kyllä ihan lomafiilis. Ja enpäs muuten muista milloin olisin ollut viimeksi näin innostunut lumesta... Napsin kuvia sormet punaisina ja naama iloisessa virneessä. Nämä valkoharmaat maisemat ovat oikeasti aika kivaa vaihtelua palmuille ja merelle. Viimeisessä kuvassa näkyy tosin Phillin vanhempien takapihan varastanut bambu. Pieni vinkki kaikille: Bambu ei pysy pienenä ja sievänä kovinkaan pitkään. Taidamme ostaa Phillin vanhemmille joululahjaksi pandan...

8 kommenttia:

 1. Ihanan talvista! Millonkohan tänne eteläiseen Suomeenkin saataisiin lunta... Tai olihan tuossa pari päivää, mutta se on pelkkä muisto enää. Mä muuten katsoin ensin, että tuo viimeisen kuvan kasvi on kuusi. Tuli ihan joulufiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulubambu :). Lumi tuo minulle ihan automaattisesti joulufiiliksen. Toivottavasti saatte pian lunta ja sellaisen ihanan pikkupakkasen.

   Poista
 2. Ihania lumikuvia! Tällaisia katsellessa tulee aina vähän ikävä kunnon talvea, mutta pari päivää lumi-iloa vuodessa riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tätä ei olisi voinut suunnitella yhtään paremmin :). Luulin saavani pienen palan syksyä, mutta saadaankin nyt kertarysäyksellä vuoden talvikiintiö täyteen.

   Poista
 3. Oi ihanaa! Täällä Tampereella on niin harmaa, että melkein harmittaa. Onneksi on näitä kuvia, joista saa iloa. Nauti olostasi! :)

  VastaaPoista
 4. Lunta. Ah, tarvitseeko sanoa muuta? ;) täällä oli thanksgivinginä taas reippaasti yli 30c... Turvallista kotimatkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin lämpeni taas, mutta helteestä ei ole pelkoa vielä moneen kuukauteen :). Vielä ei ole ikävä kolmenkympin lämpötiloja - ihme kyllä. Onneksi vielä pari päivää lomaa jäljellä.

   Poista