torstai 5. toukokuuta 2016

Kun kaikki ei mennyt putkeen

Tämä ilta alkoi niin loistavasti. Phill oli löytänyt Whole Foodsista hyvän näköistä lohta edullisesti ja odotin jo illallista kieli pitkällä. Päätimme grillata lohen ja tehdä sille kaksi erilaista kastiketta. Uunissa kypseni perunaa ja parsakaalia, mieli oli hyvä.

Sitten tapahtui neljän katastrofin ketjureaktio:

 • Oven kahva jäi Phillin käteen
 • Kisu yritti karata
 • Lohi syttyi grillissä tuleen
 • Lukitsimme Possun vahingossa liinavaatekaappiin tunniksi
Lohi, Kisu ja Possu saatiin jotakuinkin pelastettua, mutta oven kahvalle ei mahtanut enää mitään. Illallisen jälkeen suuntasimme siis Home Depotiin hakemaan uutta, mutta sepäs ei ollutkaan sitten ihan helppo homma. Huomasimme meinaan aika pian, että kahva ei ollutkaan mitoiltaan mitään yleisintä standardikokoa ja kaupassa myytiin eioota.

Eipä auttanut muu kuin kokeilla onnea toisessa rautakaupassa, eli Lowesissa. Sieltä löytyi päällisin puolin oikealta näyttävä kahva, mutta kotona huomasimme mitoituksen olevan muutamista milleistä kiinni. Kosmeettiset ongelmat vielä kestäisin, mutta nyt uusi reikä pitäisi porata suoraan vanhan reiän yläpuolelle ja riski heiluvasta kahvasta on liian suuri.


Huomenna sitten uusi yritys. Onneksi oven lukko pelaa edelleenkin ja Kisukin möllöttää tuossa vieressä. Possu luimistelee vielä hieman kulmiensa alta, mutta eiköhän sekin tuosta kohta lepy. Että näin - varsinainen stinko de mayo.

2 kommenttia:

 1. Oven kahvat on joskus aika kinkkisiä. Onko kyseessä sisäoven kahva vai ulko-oven? Ennen kuin ryhdytte poraamaan, suosittelen tsekkaamaan Marshall's Hardwaren valikoimat (löytyy useita spesiaaliosia, joita ei Home Depotilta tai Lowesiltä löydy). http://www.marshallshardware.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkinkistä! Kyse on ulko-oven kahvasta. Sellaisesta pitkän mallisesta lukottomasta versiosta, jonka sisukset tulivat tiensä päähän. Olisi kiva löytää mahdollisimman samanlainen, sillä ovessa on kiinnityskohdissa selvät jäljet.

   Poista