lauantai 7. toukokuuta 2016

Avoin mieli kannattaa

Viime viikon puolivälin hujakoilla Phill ilmoitti minulle iloisesti hankkineensa meille lauantai-illaksi liput Target Earth nimiseen esitykseen Moonlight Amphi-teatteriin Vistaan. Pakko myöntää, etten suorastaan hyppinyt innosta, sillä ensimmäkin Vista sijaitsee meiltä n.50 minuutin ajomatkan päässä, toisekseen Target Earth kuulosti kovasti joltain avaruus scifiltä, joka ei ole ehkä sitä Veeramaisinta viihdettä.

Hieman enemmän esityksestä udeltuani minulle selvisi, että kyse ei ollutkaan ihan mistä tahansa showsta, vaan teatterin lavalla tapahtuvasta kuunnelman ja sarjakuva (comic) albumin risteytyksestä. Nyt kuulosti jo niin kummalta, että innostus alkoi tarttumaan minuunkin. Tästä tulisi joko ihan älyttömän hieno kokemus tai jotain todella kummallista, joka olisi parhaimmillaan niin outoa, että kävisi jo hyvästä viihteestä.

Noh, niin kuin otsikosta voi jo päätellä kallistui homma ykkösvaihtoehdon puolelle. Nautin esityksen joka hetkestä ihan täysillä ja koin jotain sellaista, mitä ilman Philliä ja avointa mieltä olisi jäänyt ihan satavarmasti kokematta. 

Kaikki tapahtui livenä ja suoraan yleisön edessä. Sarjakuvat heijastettiin takaseinälle, kolme taitavaa ääninäyttelijää hoitivat sarjakuvien "puhekuplat", yksi luova ja lahjakas äänitehoste-ekspertti loihti keskellä lavaa mitä mielikuvituksellisempia äänitehosteita mitä mielikuvituksellisemmilla välineillä ja kaiken kruunasi tietenkin pianisti, joka loihti musiikilla oikean tunnelman. 

Mieletön show, jota en osaa kuvailla yhtään tämän paremmin. Suosittelen kuitenkin lämpimästi tsekkaamaan, jos kiertue saapuu omille kulmille. Produktion virallinen nimi taitaa olla The Intergalactic Nemesis Live-Action Graphic Novel: Target Earth.

Auringonlasku juuri ennen  shown alkua. Kotimatkalla näin myöskin taivaan halki syöksyneen meteoriitin. Sopi aika hyvin tunnelmaan!

Pointsit Phillille ideasta ja minulle ehkä puoli pistettä avoimesta mielestä. Kyllä kannatti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti