perjantai 13. toukokuuta 2016

Hattunaisen paluu

Yleensä kun päätän jotain, päätökseni pitää. Paitsi silloin kun ei pidäkään. Päättäväisyyden lisäksi olen myös helposti innostuvaa tyyppiä. Kun innostun jostain, panostan siihen ketken aikaa täysillä, mutta monien asioiden kohdalla käy niin, että alkuinnostuksen jälkeen intoni lässähtää ja saattaa jopa tyystin unohtua.

Näin kävi muunmuassa hattuinnostukselleni. Pari vuotta sitten vannoin julkisestikin ryhtyväni hattuihmiseksi. Miten sitten kävikään... Kuinka monta kuvaa olette nähneet minusta hattu päässä? Epämääräisiä lippiksiä ja pipoja ei lasketa. Niinpä, ei kovin montaa. Osittain tämä johtuu tietenkin siitä, etten juurikaan postaile itsestäni kuvia ellei kyse ole haikki- tai reissukuvista, mutta ihan totuuden nimissä on pakko myöntää, ettei hattukokoelmani ole kasvanut kahta kaapissa viihtyvää lierihattua suuremmaksi.

Eilen innostus nosti kuitenkin taas päätään käydessäni Marshall's -kaupassa ostamassa shampoota ja joogamaton. Marshall's on kaltaiseni laatuvaatteista pitävän ale-intoilijan unelmakauppa, sillä siellä myydään vain ja ainoastaan ale-tavaraa. Tarjolla on merkkejä ja tyylejä laidasta laitaan ja alennukset ovat ihan oikeasti tuntuvia. Suosittelen lämpimästi kaikille Amerikan matkaajille outlettien lisäksi. Samaten kuin TJMaxx ja Ross -myymälöitäkin.

Mutta niinhän siinä kävi, etten sitten lähtenyt myymälästä pelkästään shampoon ja joogamaton kanssa, sillä jalkani kuljettivan minut puolivahingossa myös hattuhyllylle, josta silmiini osui THE hattu.


Se oli rakkautta ensi silmäyksellä!Tässä hatussa on juuri sopivasti lieriä ilman puutarhajuhlan tuntua. Eikä 13 taalan hintakaan kauhesti kirpaissut. Tekisi mieli vannoa, että tänä kesänä tämä hattu juurtuu päähäni, mutten taida kuitenkaan uskaltaa. Vannomatta paras - niinhän jo vanha kansakin totesi.

P.S. Tuo valkoinen teepparikin on samaisesta kaupasta - Merkkiä, joka saa taatusti jokaisen suomen kieltä taitavan hihittelemään. Kuka arvaa merkin nimen?

10 kommenttia:

 1. Paidan merkkiä en arvaile, mutta hattu on kyllä tyylikäs, onnea uudelle hatulle (nostaa proseccolasia)!

  VastaaPoista
 2. Sen on oltava James Perse :D :D

  VastaaPoista
 3. Ihana hattu, kelpais mullekkin. Mä tykkään myös hatuista ja käyttäisinkin niitä, mutta mulla on niin suuri pää, etten ole montaa niin suurta hattua löytänyt, jotka mahtuisivat päähäni. Mitään mikä puristaa en voi käyttää. Päätin sitten, että heti kun tulee vastaan hattu, mikä mahtuu päähän, niin ostan ja viime viikolla löysin Targetista kivan hatun myös, muttei se noin hieno ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen tsekkaamaan Marshallsit ja kumppanit säännöllisesti. Ehkä joskus lykästää :)!

   Poista
 4. Mäkin arvasin et persauksen merkistä pitää olla kyse. :D aina vaan yhtä hauska nimi, vielä kun J.Perseen vaatteet on oikeesti tosi arvokkaita. :D

  Kiva hattu! Mun tarttis surkeesti kans löytää joku kiva hattu itelleni ennenkuin helteet taas tulevat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä niin arvokkaita, että alkuperäishinnat ei sopisi oikein kukkarolle eikä maailmankatsomukseenkaan, mutta onneksi on Marshall's :). Laadusta olen kuullut paljon hyvää, joten piti testata kun osui sopiva(n hintainen) yksilö kohdalle.

   Mä tartten vielä tämän hatun lisäksi uuden lippuksen haikeille ja lenkeille. Jotenkaan ei jaksais aina olla Chargers -fani :D.

   Poista
 5. Itse en vielä ole hattu-ihmiseksi opetellut ja tuskin koskaan sellaista päähäni tulen laittamaan (en edes oman jälkikasvun häissä ;-)). Lippalakit ovatkin sitten oma lukunsa, niitä löytyy kasapäin ja teineiltä voi aina salaa lainata....

  Nuo Marshall´sit, Rossit jne. ovat ihan must liikkeitä Amerikan lomamatkoilla. Niissä vaan pitää tehdä ostopäätös samantien ja se ei ole ihan helppoa....kun ei tiedä mitä viereisessä liikkeessä on tarjolla ;-)

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hattuihmiseksi ryhtyminen on yllättävän vaikeaa. Tämä hattu on tosin päätynyt päähän jo monta kertaa ja pelastanut elämän huonoina hiuspäivinä. Lippikset ja erityisesti pipot tuntuvat kyllä kaikkein omimmilta minullekin :).

   Tuo on muuten ihan totta, että jahkailemaan ei näissä ale-kaupoissa kannata jäädä tai muuten joku vie (mahdollisen) kultakimpaleen nenän edestä. Nopeus on valttia!

   Poista