keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Hakusessa täydellinen

Tänään mietityttää ja turhauttaa niinkin tärkeä asia kuin kissanhiekka: Emme tunnu löytävän täydellistä "hiekkaa", joka imisi hajut itseensä, paakkuuntuisi tehokkaasti, olisi luonnonmukainen eikä pölyäisi joka paikkaan.

Käytimme ennen World's Best Cat Litter -merkkiä, joka piti kyllä kodin suloisen tuoksuisena ja paakkuuntui niin hyvin, että jätösten noukkiminen oli todella helppoa eikä koko boxillista tarvinnut vaihtaa kuin parin viikon välein. Mutta kaiken hyvän vastapainoksi "hiekka" (joka ei siis ole todellakaan hiekkaa) myös pöllysi ympäri kotia. Mikään ei ole ällöttävämpää kuin pölyiset tassun jäljet keittiön pöydällä ja sohvalla, vaatteista nyt puhumattakaan. Lopulta kyllästyin jatkuvaan siivoamiseen ja päätimme vaihtaa merkkiä.

Seuraavaksi kokeilimme Blue Buffalon Naturally Freshiä, joka pölysi hieman vähemmän kuin World's Best, mutta pölysi kuitenkin. Tämä yhdistettynä onnettomaan paakkuuntumiskykyyn sai meidät hylkäämään Naturally freshin heti ensimmäisen pussillisen jälkeen ja palaamaan takaisin lähtöpisteeseen.

Tällä hetkellä meillä on kokeilussa Yesterday's News litter, joka on nimensä mukaisesti valmistettu kierrätetystä sanomalehtipaperista. Tämä litter ei pölyä - ei sitten laisinkaan, mutta ei se myöskään paakkuunnu. Isommat jätökset voi tämänkin seasta noukkia helposti roskikseen, mutta kissanpissalle ei mahda mitään. Tuloksena on se, että koko boxi pitää tyhjentää ja vaihtaa pari kertaa viikossa ja siltikin vähän ällöttää. 

Nyt ihan viimeisimpänä yritin yhdistellä World's Bestin ja Yesterday's Newsin, mutta eipä siitäkään näytä tulevan mitään. Lopputuloksena oli seos, joka ei paakkuunnu, ime hajuja kovinkaan hyvin ja pölyää joka paikkaan. Tripla huokaus...

Saatiin pian muualle muuttavilta kavereilta lahjaksi maailman coolein lelu

Mitenköhän mahtaa olla: Onko täydellistä kissanhiekkaa olemassakaan vai tavoittelemmeko kuuta taivaalta? Pitäisiköhän vetää keksijän hattu päähän ja ruveta kehittelemään ihan oikeasti maailman parasta kissan hiekkaa... Sillähän voisi vaikka rikastua.

11 kommenttia:

 1. En noita nimiä muista mutta silloin kun meillä oli vielä kissa niin käytimme kristallihiekkaa. Olet varmaan kokeillut? Olin ihan tyytyväinen, ei haissut paljoakaan. Toki tassuissa tuli vähän pikku kristalleja ulos boxista mutta siinä lähellä pidin aina harjaa sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä kokeillut kristallihiekkaa, vaikka olen toki sitä kaupan hyllyillä nähnytkin. Lähinnä syy on ollut, ettei se ole yhtä ympäristöystävällistä kuin nämä luonnonmukaisemmat vaihtoehdot, joita valmistetaan mm. maissista ja pähkinöistä. Luin äsken ison kasan arvosteluita ja vaikuttaa siltä, että käyttäjätyytyväisyysaste on kyllä todella hyvä ja se olisi ominaisuuksiiltaan kaikkea, mitä toivommekin.

   Poista
 2. https://www.mustijamirri.fi/compact-care-hajustamaton-mikrohiekka-14-kg-024513-1 meillä on tää käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopealla googlettamisella vaikuttaisi, että tuota ei saa täältä USA:sta. Pitäisiköhän tuoda seuraavalla reissulla kokeiluun :D...

   Poista
  2. Näin vähän pelkäsinkin... Harmi.

   Poista
 3. Mä kokeilin tuota World's Best-merkkiä kerran ja voi luoja... :D joka paikka täynnä pölyä ja likaisia kissan tassun jälkiä! se kokeilu jäi siihen. Yleensä ostan vaan noita perus marketti-hiekkoja (tyyliä Tidy Cats tai Clump and Seal), mutta eihän ne mitään täydellisiä oo. Eniten ärsyttää, että hiekkaa lentelee ulos boksista ja kulkeutuu siten joka paikkaan! Oon miettinyt, jos kokeilisi tuota kristallihiekkaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pölymäärä on kyllä aivan järkyttävä! Pussissa lukee dust free, eli luonnonmukaista pölyä ei vissiin lasketa :). Kisu on aika hyvä puhdistamaan tassunsa heti boxissa vierailun jälkeen, mutta Possu kuljettaa "hiekkaa" ympäri asuntoa tuplateholla. Ällöttävä löytää sitä tyynyltä tai keittiön pöydältä.

   Tuohon yläpuolelle jo kirjoitin, että olen vältellyt tuota kristallihiekkaa, koska se ei ole ihan yhtä ympäristöystävällinen vaihtoehto kuin nämä pähkinöistä, maissista, puusta, kierrätyspaperista jne. valmistetut litterit. Mutta hyvät arvostelut houkuttelevat kyllä kokeilemaan.

   Poista
  2. Jep just keittiönpöytä ja lakanat oli täälläkin täynnä tassunjälkiä :D ihanaa!

   Poista
 4. Mä kokeilin tuota World's Best-merkkiä kerran ja voi luoja... :D joka paikka täynnä pölyä ja likaisia kissan tassun jälkiä! se kokeilu jäi siihen. Yleensä ostan vaan noita perus marketti-hiekkoja (tyyliä Tidy Cats tai Clump and Seal), mutta eihän ne mitään täydellisiä oo. Eniten ärsyttää, että hiekkaa lentelee ulos boksista ja kulkeutuu siten joka paikkaan! Oon miettinyt, jos kokeilisi tuota kristallihiekkaa...?

  VastaaPoista
 5. Heippa!
  Täällä juurikin viime viikolla pähkäiltiin kissojen vessan kanssa, kun ei nämä paikalliset tuotteet ole vielä ihan hallussa. Alkuun pidettiin pelkkää vessapaperia laatikon pohjalla, mutta eihän se pidemmälti ole fiksu ratkaisu, kun paperia kuluu julmetun nopeaa tahtia ja vessaa saa olla siivoamassa tuon tuosta. Joten seuraavaksi osui käteen tuota World´s bestiä täälläkin, mutta onhan sitä "hiekkaa" sitten vähän joka paikassa. Varsinkin kun toinen kateista on hyvinkin innokas kuopsuttelemaan hiekkaa ympäriinsä. Meillä oli Suomessa käytössä puupelletit ja niille tarkoitettu ritiläpohjainen vessa, jossa siis pellettu kostuessaan hajoaa ja kissan kuopsutellessa tipahtaa alempaan osaan ritilän läpi. Suomessa tuli pelletit haettua rautakaupasta, jossa ne oli isossa säkissä huomattavasti halvempia kuin eläinkaupasta ostettuna. En tiedä onko täällä Kaliforniassa mitenkä yleisiä tuollaiset lämmitykseen tarkoitetut puupelletit... Kuitenkin kissoille löysin vastaavan vessan täältäkin (http://www.amazon.com/dp/B001411SK0/ref=cm_sw_r_tw_dp_w02oxb1M9BEKZ), sitä päästään testaamaan sitten kun muutetaan ensi kuun alussa omaan asuntoon. Mutta luulisin että toimii yhtä hienosti kuin vanhakin pellettivessa, plussana vielä tuo alatason ulosvedettävä laatikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueskelinkin jostain kissaforumilta hyviä kokemuksia noista puupelleteistä. Luulisin, että niitä saa täältäkin ainakin talviaikaan. Kalifornia on siitä hassu, että täällä noudatetaan vuodenaikoja (siis säädellään kausituotteiden myyntiä) todella tiukasti, vaikka lämpötilaerot ovat huomattavasti pienemmät kuin monella muulla alueella. Tämä meillä nyt kokeilussa oleva litter on tehty paperipelleteistä ja hajoaa myös kostuessaan hienoksi. Vaatisi kaveriksi ehdottomasti tuollaisen ritilällisen boxin, mutta ennen uuden boxin ostamista ajattelin kokeilla vielä paria muutakin merkkiä. On tämä kyllä vaikeaa :D.

   Poista