keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kuivan maan hedelmät

Eteläisen Kalifornian kuivuus se vain jatkuu jatkumistaan eikä sadepilviä näy eikä kuulu. Vaikka tästä kuivuudesta onkin aika vaikea keksiä mitään positiivista sanottavaa, on minulla iloisia uutisia kaikille hedelmien ystäville: Näyttäisi meinaan siltä, että rupsahtaneen näköiset Kalifornian hedelmät ovatkin normaalioloissa kasvaneita hedelmiä terveellisempiä. Kuivan maan hedelmät reagoivat maan mineraalien kanssa ja ovat tavishedelmiä antioksidanttipitoisempia.

Hyvä, hyvä, keskitytään nyt tähän positiiviseen sanomaan ja unohdetaan (hetkeksi) se, että hedelmiä tulee paljon niukemmin ja niitä menee paljon hukkaan, koska kuluttajat eivät halua ostaa nuhjuisia vitamiinipommeja. Seuraavalla kauppareissulla lupaan lastata koriini rumia granaattiomenia hymy huulilla.

San Diego joki...

Ja kuivuuteen kuolleet kaktukset... Surullista!

Arvatkaas mikä toinen hassu juttu tähän kuivuuteen liittyy? Koulussamme on ainakin kaksi lasta, jotka pelkäävät vesisadetta. Ihan oikeasti! Ulkona tihutti pikkuisen ja tämä kaksikko parkui suoraa huutoa... Ei ukostanut eikä satanut edes kaatamalla, mutta taivaalta tuleva märkä oli näille lapsille liikaa. Suomessa kasvaneen kurahousulapsen mielestä tämä on vähintäänkin mielenkiintoista.

Artikkelin aiheesta (siis niistä hedelmistä) voit lukea täältä

4 kommenttia:

 1. Laitetaan uudestaan kommentti, jos tällä kertaa onnistuisi. Voi miten surullinen kaktuskuva. Ja voi niitä parkoja, jotka pelkäävät vettä. Onnea on selkeät neljä vuoden aikaa, taas jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kaktusten näkeminen pysäytti. Tiesin, että on kuivaa, mutta että näin kuivaa... Ja kyllä, minulla on syksyä ikävä! Onnea on neljä vuoden aikaa, joista pisin saisi olla kesä.

   Poista
 2. Tuntuu, etteivät ne ole vain lapsia, jotka vettä pelkäävät. Täällä Pohjois-Kaliforniassakin keuhkotaan sateesta niin paljon ja niin monta päivää etukäteen, etten voi ymmärtää (vaikka keuhkoamisessa siis toivotaan sadetta). Ja sitten kun sataa (siis tihkuttaa hetken), porukka on aivan sekaisin, eivät halua mennä ulos ja ajavat kolareita ja ties mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kyllä, koko Kalifornia menee aina sateesta sekaisin :). Ikävää on myös se, että jos yhtenä päivänä vähän sataa, unohtavat ihmiset veden säännöstelyn kokonaan ja tilanne pahenee entisestään.

   Poista