tiistai 21. kesäkuuta 2016

Staycation

Matkustelu uusiin ja vanhoihin hyviksi havaittuihin paikkoihin on mahtavaa, mutta aina ei voi eikä tarvitse lähteä kauaksi lomalle. Meillä on ollut tapana lähteä reissuun hääpäivämme hujakoilla, mutta tänä vuonna mutkikkaat ja epäselvät aikataulut estivät reissujen suunnittelun ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Hääpäivämme on 3.7, eli päivää ennen USA:n kansallispäivää, jolloin aika moni muukin on reissussa ja hinnat sekä varausmahdollisuudet sen mukaiset.

Mutta ei hätää. Asummehan San Diegossa, jonka puitteet eivät voisi olla juurikaan paremmat ultimate staycationin järkkäämiselle. Yhteen pakettiin voi helposti ujuttaa kaupunki-, ranta- , luonto- , herkuttelu- ja aktiiviloman, poistumatta kovinkaan kauaksi kotoa.

Vajaan kahden viikon päästä pääsemme siis nauttimaan San Diegosta neljän päivän ajan turistin näkökulmasta. Yövymme yhtä yötä lukuunottamatta kotona, mutta yritämme leikkiä olevamme jossain ihan muualla - aivan täysin lomalla.

Hääpäivänämme tehostamme lomafiilistä viettämällä yön hotellissa Temeculan viinitarhoilla. Varasimme hotellin puolisokkona Hotwiren kautta ja taisimme vetäistä päävoiton: Ponte Vineyard Inn vaikuttaa aika hulppealta ja täydellisen romanttiselta. Hotellin tiluksilla on oma viinitarha ja ihan vierestä löytyy pari muutakin.

Ennen viinien maistelua suuntaamme kulkumme Palomar Mountainille haikkaamaan. Viidennen hääpäivän teema on puu ja Palomar Mountainillahan niitä riittää. Päätimme skipata tänä vuonna perinteiset lahjat ja keskittyä sen sijaan puihin silmänruokana ja materiaalina. Aiomme rakentaa tiimityönä puisen penkin takakuistillemme. Penkki on jo suunniteltu, eli puoliksi tehty ja pehmusteetkin saapuivat jo eilen. Vaikea keksiä parempaa hääpäivälahjaa kuin yhdessä puuhastelu ja oman kodin laittaminen.Hassua kuinka vatsassa kutittelee jo reissuperhonen, vaikka mihinkään kovin pitkälle emme ole suuntaamassakaan. Mutta eipä kai aina tarvitsekaan lähteä merta edemmäs kalaan tai edes Temeculaa edemmäs viinitarhoille.

2 kommenttia:

  1. Lämpimät hääpäivä onnittelut!
    Hotelli kuulostaa upealta ja puisen penkin rakentaminen on kyllä ihana ajatus. :) Jään innolla odottamaan kuvia, niin reissusta kuin penkistäkin. :)

    VastaaPoista