tiistai 28. lokakuuta 2014

Helppo herkkukana

Blogiani pidempään seuranneet tietävät etten pidä kokkaamisesta. Mutta ei hätää, sillä mieheni "sattuu" olemaan intohimoinen ruuanlaittaja, joka taikoo lautaselleni mielellään terveellisiä herkkuja. Tässä muuten niin nerokkaan loisteliaassa järjestelyssä on kuitenkin sellainen pulma, että mieheni ei ole aina kotona.  Välillä on siis pakko kokata, huvitti tai ei.

Arvostan terveellistä ja monipuolista kotiruokaa. Töissä minut tunnetaan salaattityttönä. Kukaan ei kysy, mitä minulla on lounaaksi - Kysymys kuuluu: Millainen salaatti? Salaattilounaudeni lisäksi syön iltaisin tukevan illallisen ja joka aamu kunnollisen aamupalan. Jotta en joutuisi viettämään jokaista iltaa keittiössä, valmistan ruokaa yleensä muutamaksi päiväksi kerrallaan.

Viikonlopun tonnikalasalaatti

Reseptini ovat simppeleitä ja hyvin tavanomaisia, mutta nytpä onnistuin tekemään niin hyvää kanaa, että kehtaan jakaa sen muidenkin taviskokkien kanssa.

Veera Tavallista Parempi Kananrinta:

Kypsennän kananrinnat lähes aina uunissa. Pikkuisen oliiviöljyä pintaan, mausteeksi milloin mitäkin, tilkkanen kanalientä uunivuoanpohjalle ja koko komeus uuniin 400 F/200 C. 20 min vuoka foliolla peitettynä, loput n. 10min. ilman foliota. Tämä toimii täydellisesti keskikokoisille kananrinnoille.

Tällä kertaa maustoin kanat pelkällä suolalla ja pippurilla ja lisäsin 20min jälkeen kanojen päälle seoksen, jonka tein sinapista (country dijon) ja persikkahillosta (peach preserves). Seoksen levittämisen jälkeen kanat saivat kypsyä loppua matkaa uunissa (n.15 min) ilman foliota.


Tulipa herkullista! Yksi kananrinnoista päätyi lautaselleni bataatin ja pinaatin kanssa, toiset kaksi ovat tehneet minut lounastauoilla onnelliseksi erilaisten salaattien muodossa.

Tässä kuvassa Chilillä ja paprikalla maustettua kanaa

Vaikka välillä onkin ihan kiva kokata ja päättää täysin itsekkäästi syömisistään, odotan jo innolla niitä iltoja, kun keittiössä häärii joku ihan muu kuin minä. Phill on lähettänyt jo yhden piiitkän sähköpostillisen verran ruokaideoita tulevien koti-iltojen varalle. Odotan kieli pitkällä ja malttamattomana... Tulisi jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti