maanantai 20. lokakuuta 2014

Fantasiaa

Jos joku olisi kertonut minulle vielä muutama kuukausi sitten, että aloitan jokaisen sunnuntaiaamuni lueskelemalla viimeisimmät futispäivitykset ja viimeistelemällä päivän pelaajavalinnat, olisin nauranut räkäisesti. Noh, en tiedä kuka nauraa ja missä nauraa, mutta näin on - minusta on tullut fantasy football -joukkueen väliaikaisomistaja.

Phill pelaa työkavereidensa kanssa fantasy footballia, mutta sukellusveneestä käsin joukkueen viikottainen ylläpitäminen ei onnistukaan ihan noin vain. Phill's Great Team on siis nyt Veera's Great Team ja sen verran tehokkaasti tämä homma on imaissut minutkin mukaansa, että Phillin palattua joukkueemme saa uuden nimen: Phill and Veera's Great Team.

Fantasy Footballin ideana on pelata nimensä mukaisesti mielikuvitusjalkapalloa. Tai eihän se nyt mitään mielikuvitusfutista ole, sillä tulokset perustuvat oikeisiin otteluihin ja oikeiden pelaajien suorituksiin.

Kauden alussa järjestetään valintatilaisuus (draft), jossa jokainen jäsen valitsee itselleen tiimin eri joukkueissa pelaavista pelaajista. Kukaan ei siis valitse itselleen yhtä kokonaista joukkuetta, vaan eri paikkojen pelaajia eri joukkueista. Näistä sitten valitaan joka viikolle line up sekä penkille jäävät pelaajat. Pisteet määräytyvät sen perusteella, kuinka hyvin yksittäinen pelaaja pelaa oikeassa elämässä sekä sen mukaan, miten hyvin hänen joukkueensa pärjää. Liigamme sisällä kaksi joukkuetta pelaa aina toisiaan vastaan. Sijoitus liigassa määräytyy pisteiden, joukuetta vastaan kertyneiden pisteiden sekä voittojen ja häviöiden perusteella.

En tiedä edelleenkään futiksesta juuri mitään, mutta ei se mitään - Yahoo!:n fantasy football -ohjelma tekee lähes kaiken työn puolestani. Minuun pitää vain lukea ammattilaisten suositukset ja valita pelaajat sen mukaan, kenen oletetaan pelaavan parhaiten. Kyllähän tässä väksinkin oppiikin jotain, ainakin pelaajien nimiä, jos ei muuta.

Totta vai fantasiaa?

Takana on nyt kaksi kierrosta ja kaksi voittoa. Kirsikkana kermanvuoren päällä joukkueemme ykköspaikka koko liigassa. Ei huono tällaiselta aloittelijalta... Olen jo aivan koukussa!

Suosittelen muuten katsastamaan komediasarjan nimeltä The League. Yksi meidän lemppareista, vaikka kuuluukin sarjaan välillä tekee niin pahaa ettei tiedä itkisikö vai nauraisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti