keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sloganeita

Jokaisella USA:n osavaltiolla on käytössään yksi tai useampia slogan tai osavaltion lempinimi, joka näkyy yleensä esim. osavaltion tervetulokyltissä ja autojen rekisterikilvissä. Koska olen tällainen hölmö, viihdytän itseäni aina välillä bongailemalla uusia sloganeita. Military-tukikohdat ovat puuhaani loistavia paikkoja, sillä active duty militaryn ei ole pakko tekisteröidä autoa erikseen jokaisessa osavaltiossa.Yksi lempparisloganeistani on New Hampshiren Live Free or Die, jonka voi bongata meidäkin molemmista autoista yhä edelleen. Muita hyvin tutuiksi tulleita ovat Massachusettsin The Spirit of America, Hawaijin Aloha State, New Jerseyn Garden State, New Yorkin Empire State ja Kalifornian Golden State.

Tästä klikkaamalla pääset kurkkaamaan koko listan Wikipediasta.


Sen lisäksi, että Hawaijilla on muutenkin hauska rekisterikilpi (yksi lempinimistä on osuvasti Rainbow State), sai tämä rekkari minut ja vierailulla olleen suomalaisen ystäväni nauramaan vedet silmissä. Olisi mukava tietää, mitä nauta tarkoittaa Hawaijiksi tai miten auton omistaja oli päätynyt tällaiseen erityiskilpeen. Olen itsekin miettinyt monesti erityiskilpien hankkimista, mutta en ole vielä toistaiseksi keksinyt, mitä haluaisin kilvissäni lukevan. Noh, sen verran kuitenkin tiedän, ettei niissä lukisi NAUTA. Alku kai sekin...

4 kommenttia:

 1. Olin tikahtua nauruun kun aloin katselemaan Tranporter 2 -leffaa ja pääosassa oli Kate Nauta! Varsin timmi nauta oli tällä kertaa kyseessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, oli pakko googlettaa nauta ja katsoa, mitä löytyy. Löytyihän sieltä vaikka mitä - muutakin kuin se suomalainen version. Myöskin tämä Kate Nauta oli listalla :).

   Poista
 2. Mä latasin muutama viikko sitten appsin, jossa voi opetella osavaltioita, niiden pääkaupunkeja, lippuja, sloganeita yms. Se on kyllä varsin hauska ja opettavainen. En tiedä tarvitsenko näitä tietoja koskaan mihinkään, mutta mitä sen väliä. Tylsää hetkeä ei elämässä tule, kun on tuo apps ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin maailman tärkeimpiä tietoja, joilla voi päteä sopivissa tilanteissa :D. Minun pitäisi varmaan alkaa opiskelemaan noita juttuja, jos niitä vaikka kysytään sitten kansalaisuuskokeessa... Osavaltioita olen jo opiskellut lasten kanssa palapelejä tehdessä :).

   Poista