keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Santa Ana -tuulet

San Diegossa on kuuma - aivan läkähdyttävän kuuma. Vaikka totuinkin Hawaijilla ja New Hampahiressä kuumuuteen, on tämä jotain aivan muuta. San Diegon helle on aavikkomaisen kuivaa, suorastaan polttavaa.

                      


Sen lisäksi, että ilma on kuivaa ja kuumaa, "hellittään" meitä lämpimillä ja todella voimakkailla Santa Ana -tuulilla. Tuntuu, kuin joku puhaltaisi jättiläismäisellä hiustenkuivaajalla kuumaa ilmaa päälleni -tauotta. Ja arvaatkaapa, mitä tällä hölmöllä oli päällään? No tietenkin lyhyehkö ja liehuvahelmainen kesämekko... Lasten kanssa oli todella kätevä puuhailla pihalla, kun toisella kädellä sai pidellä mekkoa paikallaan. Emme me tosin voineet pitkiä aikoja edes ulkoilla.

                     

Kovat tuulet sekä kuumuus ja kuivuus ovat aiheuttaneet myös nopeasti leviäviä maastopaloja ja sähkökatkoja koko San Diegon alueella. Meidänkin uunin kello vilkutti kotiin tullessani sen näköisesti, että sähköt olivat olleet jonkin aikaa poikki. Muilta tuulituhoilta olemme kuitenkin välttyneet ainakin toistaiseksi.

                     

Illan tullen tuulet tyyntyivät hetkeksi, mutta niin ne tyyntyivät viime yönäkin. Tuulinen saunominen jatkuu siis ainakin vielä huomenna ja perjantaina, ehkä jopa viikonlopun yli. Mutta arvatkaapa mikä on aika ihana juttu? Kotimme pysyi mukavan viileänä ilman ilmastointiakin. Naapureidemme puheet ilmastointilaitteiden välttämättömyydestä taitavat olla yhtä tuulesta temmattuja kuin panikointi rikki olevista lämmityslaitteistakin. Toistaiseksi täällä on pärjännyt ihan hyvin ja täydellisen mukavasti. Varaan kuitenkin oikeuden mieleni muuttamiseen elo- syyskuussa, jolloinka San Diego on kuulemma kuumimmillaan. 

2 kommenttia:

  1. Näillä keleillä ei vuoria jaksaisi valloittaa.. Onneksi San Diego on siitä kiva, että kuuma menee ja tulee ja öisin viilenee. Kunnes tulee elokuu ja lämpimät yötkin. :p Lämmityslaitteita en ymmärrä mut syksyllä kaipaan ilmastointia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo, pelkkä ulkona seisominen on aika haastavaa. Töissä on onneksi ilmastointi. Muuten lapset kyllä hyppisivät seinille. Meidän talo on pysynyt toistaiseksi todella viileänä, mutta palataan asiaan sitten loppukesästä ja katsotaan, mitä mieltä olen... :)

      Poista