keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Laiska rakastaa tähteitä

Viikonloppuna tuli kokattua niin paljon, että tähteitä on riittänyt lautaselle koko alkuviikoksi, aina keskiviikko iltaan asti. Vaikka Phill lähti jo maanantaina takaisin merille, on viikkoni kulunut harvinaisen laiskoissa ja onnellisissa merkeissä. Hyvä ruoka, parempi mieli. Aina.

Rakastan tähteitä. Jos ruoka on hyvää, ei minulle ole mikään ongelma syödä samaa illallista monta päivää putkeen. Varsinkin kun tähteitä on helppo muokata ja fiksata pikkuisen erilaisiksi eri päivinä. Tänään esimerkiksi söin illalliseksi perunasalaatin ja grillatun kalan jämistä liikkeelle lähtenyttä salaattia, johon lisäsin kaapista löytynyttä pinaattia, avocadoa ja herkkusieniä. Eilen lautaselta löytyi grilattua naudanlihaa, kukkakaalitahnaa ja kale-salaattia. Myös lounassalaatteihin ja voikkaireihin on löytynyt tällä viikolla täytteeksi muutakin kuin sitä iänikuista kananrintaa.

Mutta hei, koska ei ole reilua puhua ruuasta ilman jotain konkreettista ideaa, tässä kehiin yksi uusista lemppareistani: Kikhernepötkylät (chickpea fries) ja jogurttikastike. Näitä osaan tehdä oikein sujuvasti itsekin, eli vaikeusaste on helppo.

Ohje jota seurailen mukaillusti löytyy täältä.

2 cups vettä
1 cups chipea flour/kikhernejauhoja
1/2 rkl suolaa
1/2 tl juustokuminaa/jeeraa

Kiehauta vesi, lisää suola, kumina ja jauhot villisti vatkaten. Vatkaa muutama minuutti ja hankkiudu eroon kökkäreistä. Seoksen tulisi muistuttaa polentaa.

Kaada seos matalaan, hyvin öljyttyyn lasivuokaan ja anna seisoa n. 30min. (huom, tämä taikina on puolikas - Kokonaisesta tulee koko pellillinen.)

Kun seos on jämäköitynyt, leikkaa se suorakulmion muotoisiksi pötkylöiksi, jotka paistetaan pellillä 400F/200C uunissa n.8+8 minuuttia. Pyöräytä pötkylät kesken paiston ympäri. Paistoaika on todella summittainen, sillä en muista koskaan katsoa kelloa. Hupsis. Kannattaa siis vahtia ja maistaa.

Pötkylöitten seuraksi teen jogurttikastikkeen rasvattomasta kreikkalaisesta jogurtista, oliiviöljystä valkosipulista, mintusta, persiljasta, pippurista ja suolasta.


Toimii! Kokeile jos et usko - Ja etenkin jos uskot. Laseista löytyi lauantaina Mother Earth breweryn Kismet IPA -olutta. Sekin toimi oikein vallan mainiosti.

12 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Kikherneet ja hummus ovat lemppareita, mutta jauhoihin en ollut törmännyt. Pääsee testiin kun kotiudumme reissusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Jauhoja löytyy USA:sta esim. Sprouts ja Whole Foods - kaupoista (ja muista luontaistuote- /terveyskaupoista). Niitä myydään usein nimellä Garbanzo bean flour. Suomessa en koskaan osannut kaivata moisia, joten en ole varma, mistä niitä löytyisi...

      Poista
    2. Oletko sattunut löytämään myös Safewaysta/Vonsista? Täytyy pitää silmät auki tulevilla kauppareissuilla! Viimeistään sitten Whole Foodsidta.

      Poista
    3. Hmmm, en ole tainnut koskaan etsiä niitä Vonsista. Olen vain aina hakenut Sproutsista, kun sekin on meillä ihan tässä lähellä. Vons kyllä yllättää aina välillä, joten saattaa siellä vaikka ollakin :).

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. Itsekin olen kikherneiden ja muiden papujen ystävä. Täytyy kokeilla tuota reseptiä jos kikhernejauhoja jostain löydän :) Onnistuu varmaan kyllä ihan kokonaisista kikherneistäkin, luulisin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englanniksi kikherneitä kutsutaan Chickbeansien lisäksi myös Grabanzo beanseiksi - saattaa auttaa jauhojen metsästämistä :). Luulisi onnistuvan myös kikherneistä jotenkin sovellettuna. Ja niitä jauhojakin voi varmasti tehdä itse kuivatuista herneistä.

      Poista
  3. Sounds good! Kumina on leipään laitettavaa maustetta ja juustokumina/jeera on sitä mitä tuossa varmastikin tarkoitit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo sana minulta puuttuikin. Tiesin, että suomen kumina on caraway seeds täällä, mutta sitä en sitten tiennytkään, mikä amerikkalainen cumin olisi Suomeksi :). Inhoan Suomen kuminaa, mutta pidän kovasti tästä meidän cumin-mausteesta.

      Poista
  4. Hienoa, meillä kaikki tykkää hummuksesta ja tätä taatusti kokeilen! Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Eikös kikherneet ole chickpeas eikä chickbeans? Ainakin ruokaohjeissa on näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äh joo, siis on. Oli eilen illalla vissiin aivot munajahdin jälkeen ihan muilla mailla... siis chick peas tai garbanzo beans

      Poista