maanantai 21. huhtikuuta 2014

Rautaisen vuoren huipulla

Iron Mountain - voimakas nimi! Mutta eihän tuon nimistä nyppylää voi vastustaa. Se suorastaan karjuu kutsuhuutoja. Sinnepä siis suuntasi kahden ystävyksen tie pääsiäissunnuntaina.


Iron Mountain sijaitsee Powayssa, Potato Chip Rockin ja vesiputouksen kainalossa. Sinne oli helppo ajella sekä meiltä että Mira Mesassa asuvan ystäväni luota. Parkkipaikkakin löytyi helposti - ainakin sille miniautolle, jolla me olimme sunnuntaina liikkeellä.

Reitti vuorelle oli vaihtelevan jyrkkä ja kivikkoinen. Mennessä n.3,5 mailia nousua, takaisin tullessa samat mailit luonnollisesti alaspäin. Maisemat olivat jylhät ja hulppeat, rautaiset suorastaan. Vastaantulijat varoittelivat meitä polulla loikoilevasta kalkkarokäärmeperheestä, mutta meiltä käärmeet jäivät tälläkin kertaa näkemättä. Voi harmi.Huipulla tuuli ihanasti. Kavutessa tuli meinaan aika lämmin porottavan auringon alla. Vettä kannattaa varata paljon mukaan, vaikka amerikkalaisten vakkari 2 gallonaa tuntuukin hieman hätävarjelun liioittelulta.En ole tainut aiemmin syödä ruisleipää ja rahkapiirakkaa yhtä eksoottisissa maisemissa. Maistuivat kuitenkin kumpainenkin aivan tajuttoman hyviltä ja ansaituilta. Kyllä vain kannatti leipoa!

Alaspäin kulkiessa onnistuin liukastumaan hiekkapölyn peittämällä kivellä ja raapaisin selkääni kivan vekin. Hip hei, yksi arpi lisää. Mutta ei kai rautaiselta vuorelta ilhan vammoitta kuulukaan kotiin selvitä.


Ettei vain olisi ollut liikaa vauhtia...?


Maailman huipulla on hyvä olla, varsinkin kun siellä ei ole yksin. Mikäköhän vuori me seuraavaksi valloitettaisiin?

Raijalle iso kiitos kaikista niistä kuvista, joissa olen minä :). Etenkin tuo viimeinen on yksi lempikuvistani ikinä!

4 kommenttia:

 1. Sulle nyppylä, mulle vuori! ;D eikä mun auto ny niiiiin pieni oo, ehkä. Riittää et kiihtyy hyvin ja menee pikkusiin rakosiin parkkiin. :)

  Jos sulla on vekki selässä niin mulla on musta varpaankynsi, en kyllä ymmärrä miten sen tein. Rautavuori oli tosiaan tähän mennessä meille kohtalokkain.. :) Ensi sunnuntain valloituksella lienee ainakin lempeämpi nimi. ;)

  Ja aina on kivaa, kun saa ottaa kuvia joista tykätään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sopivan kokoinen auto tietenkin :). Pitääkin alkaa googlettelemaan sitä fortunaa... Kohtahan on jo sunnuntai. Jee :D!

   Poista
 2. Aiiiivan mahtavia kuvia ja todellakin tuo viimeinen on paras. Voittaja!

  VastaaPoista