lauantai 2. elokuuta 2014

Elävää kuvaa maksimaalisilla tehoilla

Päätimme pitkän jahkailun ja pähkäilyn jälkeen lähteä tänään rannalle. Juuri kun olin saanut vaihdettua biksut päälle ja levitettyä aurinkorasvan sinnekin, minne aurinko ei ihan joka päivä paista, kuulimme ulkoa outoa rapinaa. Siellä satoi! En olisi vielä vuosi sitten uskonut, että sadepisarat saisivat minut hihkumaan riemusta... Mutta kyllä vain, tätä on todellakin kaivattu!

Juhlistimme yllättävää sadepäivää lähtemällä keskellä päivää elokuviin. Kävimme katsomassa Marvelsin uuden Guardians of the Galaxy -elokuvan. Päätimme (juhlan kunniaksi) katsoa elokuvan IMAX 3D versiona. En tiennyt elokuvasta tai sen hahmoista yhtään mitään ennen elokuvan alkamista ja sainkin yllättyä iloisesti, kun kyseessä ei ollutkaan ihan perus Marvel's pätkä. Elokuva oli todella hauska ja viihdyttävä, vaikka supersankarit eivät kauhesti kiinnostaisikaan.

Hyvin tehdyn elokuvan viehätystä lisäsi entisestään IMAX 3D version laadukkuus. IMAX (Image MAXimum) tarkoittaa käytännössä suurempaa kuvaa ja parempaa resoluutiota. Kun se yhdistetään 3D kuvaan, hyppäävät teräväpiirtoiset hahmot kankaalta suoraan katsojan syliin. Useista elokuvista tarjotaan sekä tavallisia, 3D että IMAX 3D versioita. Ihan halpaa lystiä IMAX elokuvien katsominen ei kyllä ole: Yksi lippu maksoi $17.

                                 

Kaikeksi onneksi sadetta on riittänyt kuuroluontoisesti koko päiväksi. Ulkona tuoksuu ihanan raikkaalle ja jos mielikuvituksen pinnistää äärimmilleen, näyttää luonto jo heti paljon vihreämmältä (jep, jep). Jos huomennakin vielä sataa, lupaan siivota vaatekaappini ja järjestää tietokoneen kuvakansiot uuteen uskoon. Se kuuluisa sateinen sunnuntai, jolloin on aikaa kotihommille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti