torstai 31. heinäkuuta 2014

24

Kuka tarvitsee uuden ripsarin kello 6 lauantaiaamuna? No tietenkin tällainen hölmö, joka unohti perjantaina koko meikkipussinsa (ja hikiset treenivaatteensa) töihin. Mutta ei hätää: aamulenkki CVS -kauppaan pelasti paniikilta.      

USA:ssa farmacyt (kempparit/apteekit), monet ruokakaupat ja jopa jotkut kuntosalit ovat auki 24/7. Juuri tänne muutettuani en ymmärtänyt miksi. Kuka tarvitsee maitoa aamuyöllä tai uuden saippuan iltayhdeltätoista? Ei kai kukaan välttämättä tarvitse, mutta kyllähän se tekee elämästä huomattavasti joustavampaa, kun voi luottaa siihen, että kaikkea saa juuri silloin kun sitä tarvitsee. Eiväthän läheskään kaikki elä "normaalia" ma-pe 8-4 elämää. Ja jos elävätkin, milloin he sitten hoitavat asiansa, jos kaikki palvelut sulkeutuvat juuri silloin, kun itse pääsee töistä? 

Toinen asia, mihin olen jo aivan tottunut ja jota arvostan suuresti, on keskiolutta (aka light beer) vahvemman oluen ja viinin saatavuus tavallisista ruokakaupoista. Kaliforniassa ruokakaupoissa saa myydä myös vahvempaa alkoholia, mutta tämä vaihtelee osavaltioittain. Esimerkiksi New Hampshiressä kaikki viiniä vahvempi piti ostaa osavaltion omistamista alkoholikaupoista ja Utahin kaupoissa ei myydä alkoholia sunnuntaisin laisinkaan.

Kolmas kiva juttu on aamupalan saatavuus ympäri vuorokauden. Aamupala kun nyt sattuu olemaan sekä päivän tärkein että minun lemppariateriani... Ei sillä että oikeastaan koskaan tilaisin muroja lounaaksi tai breakfast burritoa illalliseksi, mutta onhan se silti kiva, että se on halutessani mahdollista.

Tuskinpa olisi tämäkään mummo kerinnyt varastamaan 99 kynää YHDESTÄ pankista, jos ne olisivat viikonloppuisin suljettu... Miettikäähän sitä! (Kuva otettu Del Mar:n county fair -tapahtumasta)

Näillä kovin vakavilla mietteillä kohti perjantaita ja viikonloppua. Hurraa, olipas nopea viikko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti