sunnuntai 3. elokuuta 2014

Unohduksissa olleet popoverit

Lauantaiaamuna jääkaappia tutkiessamme totesimme, että sieltä löytyi aika paljon käyttöä odottavia kananmunia. Hetken aikaa eri vaihtoehtoja pyöriteltyämme, muistimme pitkästä aikaa popoversien olemassa olon. Miten saatoinkaan unohtaa nämä kevyehköt, hauskan näköiset ja moneksi muuntuvat kakkuset?


Popoversit näyttävät äkkisältään muffineilta, mutta ovat rakenteeltaan ja maultaan aivan eri juttu.

Tässä resepti, jolla minä valmistan popoversini:

Sekoita kevyesti kulhossa

1 cup maitoa
1 rkl sulatettua voita
1 cup jauhoja
1/4 tl suolaa

Sekoita joukkoon 2 munaa yksitellen. Älä sekoita liikaa, sillä seoksen pitäisi olla kevyen ilmava ja muistuttaa kermavaahtoa.

Seos paistetaan voidelluissa muffinivuoissa (ah, mikä sana taivuttaa...). Meillä on metallinen 12 muffinin vuoka, johon tämä resepti on juuri sopivan kokoinen. Jätä n.1/4 vuoasta tyhjäksi, jotta seos saa kohota (pop!). Paista ensimmäiset 15 min 450 F. Laske lämpötila 350 F avaamatta luukkua ja paista n.20 minuuttia lisää. Varmista, että popoverin seinämät (side walls) ovat kiinteät. Muuten käy niin, että koko komeus lyyhistyy...

Popoverien pohjelle voi halutessaan lisätä esim. juustoa tai sokeria. Me päätimme ripotella popoversiemme päälle tomusokeria ja kanelia vasta paistamisen jälkeen. Hyvin toimi näinkin.

Nyt kun taas muistamme popoversien olemassa olon, valmistamme näitä varmasti useamminkin. Helppousaste on Veera-testattu, eli onnistuu varmasti keneltä vain.


4 kommenttia:

 1. "Onnistuu varmasti keneltä vain"...tää selkeästi haastaa kokeilemaan :) Itse suosin ohjeita juuri tyyliin: kaikki aineet kulhoon-sekoitus-paisto, ilman mitään välivaiheita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, sama täällä :). Mukava ohje on sellainen, jonka välivaiheet muistaa kerrasta.

   Poista
 2. moi! luin tän ohjeen jo silloin kun se blogiin tuli, mutta tein näitä tänään ekaa kertaa. ihania tuli, mutta paperiset vuoat ei ollut paras idea tai olisi pitänyt öljytä.mä pistin taikinaan sokeria ja kaakaojauhetta ja ne sopi hyvin.jätski tai kermavaahto tekisi niistä juhlavampia ja täytyy kokeilla niinkin.nyt syötiin pohjattomina kun paperit paukahti kiinni. kiitti ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuli hyviä :)! Jätski popoversit kuulostaa loistavalta idealta. Pitääkin kokeilla! Meillä on käytössä metallinen muffinipelti (vai miksi sitä kutsutaan?), jonka öljyän kevyesti. Siitä on irronnut ihan hyvin.

   Poista