torstai 7. elokuuta 2014

Luonnon oma karkkipäivä

Maaliskuun halpoja mansikoita ihmetellessäni pohdin, kauanko mansikkakausi kestää ja milloinka mahtaisi saada ison rasiallisen mustikoita yhtä halvalla.

No nyt niitä mustikoita saa! Jättirasia kypsiä pulleita mustikoita maksaa vitosen. Mustikoiden lisäksi hedelmäosastolta löytyy mehua tirsuavia mangoja (2kpl dollarilla) sekä kohtuuhintaisia persikoita, luumuja ja kirsikoita. Mansikkakausikin jatkuu jatkumistaan.


Arvaatkaapa kenellä on herkkupäivä nyt joka päivä!

Ja jos eivät marjat ja hedelmät ihan riitä, tässä pikainen ohje uuteen hemmotteluherkkuuni:

Luonnon omat "tryffelit" syntyvät tuoreista taateleista ja makeuttamattomasta 100% cocoa jauheesta. Pyöräytä taatelit ja cocoa tehosekoittimessa (food processor) tasaiseksi massaksi. Kuorruta cocoalla, kookoksella, pähkinärouheella tai ihan millä huvittaa. Viimeksi lisäsimme tryffelimassan joukkoon ripauksen habenero-suolaa. Seuraavaksi ajattelimme kokeilla brandya tai agavenektaria. Vain mielikuvitus on rajana...


Vaikka luonnonherkuistakin löytyy sokeria ja rasvaa, ovat ne silti huomattavasti prosessoituja karkkeja ja suklaita parempi vaihtoehto. Herkkuja puhtaalla omallatunnolla - mikäs sen parempaa!

3 kommenttia:

 1. moi!pystyykö siellä teilläpäin itse keräämään mustikoita ja muita marjoja niinkuin täällä suomessa?täällä oli lyhyt mansikka aika,kovien sateiden takia(alkukesän satoi)mustikoita oli paikoitellen paljonkin,mutta yleisesti kai niitäkin on ollut vähemmän..onneksi mun vanhemmat tietää mustikka paikat niin pakastimessa on talven varalle herkkuja.vadelmaa on myös vähän saatu,mutta kuiva heinäkuu taas vaikutti niihin..hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaliforniassa syödään lähinnä pensasmustikkaa, joka on villimustikkaa isompi ja makeampi. Monet farmit tarjoavat kyllä mahdollisuuden pomintaan (berry picking), vähän niin kuin Suomessakin voi käydä mansikkatilalla poimimassa omat marjansa hieman edullisempaan hintaan. New Hampshiressa törmäsin metsässä ihan "oikeaankin" mustikkaan, eli luulisin, että niitä löytyy kyllä alueilta, joiden ilmasto on siihen sopiva. Siitä en sitten olekaan varma, saako niitä poimia ilman lupaa... Minä söin salaa pari :).

   Olisi kyllä ihana päästä taas marjametsään! Pienenä kävin aina isän ja äidin kanssa poimimassa mustikoita, puolukoita ja karpaloita ja uintireissuilla herkuteltiin vadelmilla ja metsämansikoilla, nams!

   Hauskaa viikonloppua myös sinulle! Taitaa sieläkin riittää vielä ainakin viikonlopuksi lämmintä.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista