tiistai 26. elokuuta 2014

Etsiväksi Neiti Etsivän paikalle

Rakastan dekkareita. Pienenä luin kaikki mahdolliset Neiti Etsivät ja Viisikot. Nykyään palaan aina Suomesta laukku täynnä Outi Pakkasia, Leena Lehtolaisia ja Eppu Nuotioita. Niiden loputtua latailen Kideliini kaikkia mahdollisia random dekkareita, kunnes koittaa taas joulu ja äiti postittaa kasan kirjoja salmiakilla höystettynä. Luen minä muutakin, mutta dekkarit ovat minulle se turvallisin ja viihdyttävin valinta.


Lauantaina jätin kuitenkin kirjat hyllyyn ja lähdin ratkomaa oikeaa murhaa. Siis oikeaa murhaa leikisti (tai leikkimurhaa oikeasti). Spirits festivaalien jälkeen hyppäsimme riksaan (ekaa ja vikaa kertaa - kavereiden painostuksesta) ja suuntasimme nenämme kohti Dicks -ravintolan järjestämää murhamysteeri-iltaa. Pohjatarinan ja alkuvihjeiden avulla tiimimme tehtävänä oli selvittää, oliko pääepäillyllä alibi ja jos oli, kuka oli oikea murhaaja. Kuljimme ympäri San Diegon keskustaa arvoituksia ratkoen, uusia vihjeitä etsien ja bonustehtäviä suorittaen.


Arvatkaa mikä tiimi voitti? No tietenkin meidän oma Team VPMW - tiimi jonka nimeä on mahdoton sanoa, mutta joka ratkoo murhan kuin murhan tehokkaasti ja tarkasti.

Siitä on jo pieni ikuisuus, kun olen viimeksi tehnyt jotain tällaista, mutta todellisuudesta irtautuminen teki todella hyvää. Omaksuin etsivän roolini aivan kympillä - eikä hävettänyt yhtään. Ihminen on terve, kun se leikkii. Vai miten se nyt menikään...

P.S. Pormestari oli syyllinen.


2 kommenttia: