keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Tulisiideri

En ala. Minuun iski joku tauti. Ulkona on kolmekymmentä astetta lämmintä ja minä hytisen sohvalla fleece-takki päällä. Kehkot ovat tulessa ja pääkin saattaa räjähtää ihan minä hetkenä hyvänsä (eikä kotona ole ketään kenelle ruikuttaa...). Jos flunssa lähtee tahdonvoimalla, on minulla hyvät mahdollisuudet selvitä tästä ennen huomisiltaa. Ja jos ei tahdonvoima sittenkään riitä, otan avuksi kaapista löytyvän kummajaisen, tulisiiderin (fire cider).

Phillin sisko töyskentelee luontais- ja terveystuotealalla ostajana ja tuntee siksi kaikki uusimmat tuotteet ja kuumimmat villitykset. Joka joulu hän kerää meille lahjaksi tuotekorin, josta löytyy sekä varmoja suosikkeja, että eksoottisia uusia tuttavuuksia. Tänä vuonna tulisiideri kiilasi kummallisuusluokassa kirkkaasti ykköseksi (jalapeno-hillon ja valkosipulisinapin ohitse).

Liemen ainesosat ovat orgaanisia ja muutenkin mahdollisimman luonnollisia: omenasiiderietikkaa, hunajaa, appelsiinia, sitruunaa, sipulia, retiisin juurta (horseradish), inkiväärin juurta, habanero-pippureita, valkosipulia ja kurkumaa (turmeric). Ei kuulosta eikä maistu hyvältä... Mutta mitä pahempi litku sen taatumpi teho? Toivottavasti! Jos otan lääkkeeni kiltisti, saan uskotella itselleni, että turkinpippurit ovat myös oiva lääke ja syönti jopa suositeltavaa. Ja jos ei muuta, niin voinpa ainakin sanoa, kirkkain silmin, kokeilleeni tätäkin oljenkortta.


P.S. Pullon mukana tuli myös lista alkoholillisista drinksuista, joihin tulisiideriä voisi sujauttaa. Mausta en herättele suuria toiveita, mutta 'sisäinen villapaita' -efekti toimii varmasti.

4 kommenttia:

 1. Ounou! Pikaista paranemista, toivottavasti viime viikon suomi-tuliaiset eivat houkutelleet tautia! Tuo siideri vaikuttaa, hmm, mielenkiintoiselta. :) luulis vievan popon mennessaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ehkäpä kroppa antoi itselleen luvan sairastua, kun saatavilla oli näin hyvät lääkkeet. Ja toisinpäin: onneksi sairastuin nyt kun kaapista löytyy niitä turkinpippureita :)

   Poista
  2. Popo = pöpö :D joskus vois oikolukea ennenkuin postaa ilman ääkkösiä. :) Turkkarit on parhaita!

   Poista
  3. Heh, enpäs edes huomannut moista muotoseikkaa :)... Lisäilen varmaan pisteet ääkkösten päälle jo automaattisesti.

   Poista