torstai 16. tammikuuta 2014

Pyjama päällä haastatteluun

Sohva: check
Peitto: check
Lasi vettä: check
Muistivihko ja kynä: check
Puhelin: check

Valmiina työhaastatteluprojektin toiselle kierrokselle!

Täydellisessä maailmassa en tietenkään olisi kipeänä juuri työhaastattelupäivänä... Mutta kun kerran olen, onneksi kyseessä oli tällä kertaa puhelihaastattelu ja hyvin simppeli sellainen. Selvisin koko haastattelun läpi yskimättä kertaakaan.

Olen hakenut töihin erääseen isoon kansalliseen firmaan. Ensin täytin hakemuksen netissä. Hakemukseen liitin ansioluetteloni sekä skannatut suosittelukirjeet, tutkintotodistukset ja opintorekisteriotteen. Seuraavana päivänä sain kutsun netissä tapahtuvaan testiin. Testissä oli 100 soveltuvuuskysymystä ja 15 'miten toimisit tässä tilanteessa' -kysymystä. Selvittyäni testistä kunnialla, sain kutsun tämänpäiväiseen, Missourista soitettuun, puhelinhaastatteluun. Nyt tietoni kulkevat firman aluetoimistoon, josta minuun otetaan (tai ei oteta) yhteyttä uuden haastattelun merkeissä.

Edessä on siis vielä paljon odottelua ja ties kuinka monta mahdollista haastattelukierrosta. Siltikin on hyvä mieli, kun jotain vihdoinkin tapahtuu. Jos ei muuta, niin jokaisesta haastattelusta ja testistä oppii aina jotain uutta.

Vaikka ajatus pienemmän firman kotoisammasta ja simppelimmästä meiningistä miellyttää, käskee järki suuntaamaan katseeni nyt isommille vesille. Isot firmat tarjoavat paljon enemmän etuja ja etenemismahdollisuuksia sekä ennen kaikkea toimipisteitä ympäri USA:ta. Navy-vaimolle se olisi melkein kuin lottovoitto. Peukut siis pystyyn, että tästä seuraisi jotain ihan konkreettista!

Ei tule työpaikkakaan ojentamalla...

6 kommenttia:

 1. How awesome! I'll keep fingers crossed for you that you'll hear good news very soon.

  VastaaPoista
 2. Peukut on pystyssä, toivotaan parasta :)

  VastaaPoista
 3. Onnea tyonhakuun! Tosiaan rapakon takana vedetaan nuo tyohaastattelut valilla vahan pidemman kaavan mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, mietin juuri, että meneekö se Suomessakin isoissa firmoissa samalla tavalla vai onko tämä ihan USA:n oma juttu...

   Poista