maanantai 6. tammikuuta 2014

Kaikki vanhenee

Tänään on se "suuri" päivä, kun minulta vanhenee sekä varsinainen GC (Green Card) että ajokortti. Ihan pohjattomaan limboon en sentään vajoa, sillä molemmille on myönnetty pienet jatkoajat. Silti hieman hirvittää olla pelkän vanhentuneen henkkarin ja leimalla varustetun paperilappusen varassa. Etenkin, kun töidenhakuprojektini on edelleenkin pahasti kesken. Työpaikat ovat kiven alla ja niistä vähistä aukiolevista ei kuulu yhtään mitään. Jos samalla viivalla on kymmenen hakijaa, putoaa "paperiton" hakija taatusti jonon hännille. Turhauttavaa!


Kävin äsken kurkkaamassa visa journey-sivustolle ja totesin, että lokakuun ROC (removing of conditions on permanent residence) -hakijoista ei kukaan listoilla ollut ole saanut vielä päätöstä. Muutama onnekas syyskuun hakija on kuitenkin jo uuden GC:n omistaja. Keskimääräinen käsittelyaika näyttäisi olevan California Service Centerissä 5-6 kk. Vermont Service Center on kuitenkin pahasti ruuhkautunut ja sieltä siirrettään jatkuvasti hakemuksia tänne Kaliforniaan ja USCIS:n paikkallistoimistoihin.


Hassua kuinka paljon vihreämpää se ruoho onkaan aina aidan toisella puolella. Vuosi sitten tein pitkää päivää eikä ajatus hetken toimettomana olosta olisi tuntunut lainkaan pahalta. Noh, nyt antaisin aika paljon, jos saisin siirrettyä vanhan työni tänne San Diegoon. Mutta eipä auta muu kuin odottaa ja yrittää. Uusi mielessäni kummitteleva vaihtoehto on vapaaehtoistöihin siirtyminen siksi aikaa, kunnes paperiasiani ovat selvillä. Vapaaehtoistöiden avulla saisin haastettua itseäni, luotua kontakteja ja rakennettua ansioluetteloani. Suhteet ja kontaktit ovat oikeasti kaikki kaikessa.

Korttien vanhenemisen lisäksi vanheni (military-kielellä liberty expires) tänään myön Phillin parin viikon loma ja samaan syssyyn vanhenen myöhemmin tällä viikolla myös minä. Maanantai isolla ÄMMÄLLÄ vaatii asennoitumista isolla AALLA. Viikon tavoite on kääntää haasteet innoksi, suunnitelmiksi, päätöksiksi ja teoiksi. Läheskään kaikki elämässä ei ole itsestä kiinni, mutta asenteella on merkitystä. Nyt siis sitä kuuluisaa hyvää asennetta etsimään... Löytyisiköhän se lenkkipolulta?


Kuvat New Jerseysta. Jotenkin ne tuntuivat sopivat tämän päivän fiiliksiin Kaliforniaa paremmin...


2 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat sen GC:n renew:n pian - vaikka se kai on ihan ok extension:n kanssa, on silti kivampi, kun kaikki paperit ovat kunnossa.
  Minka alan volunteering paikkoja olet miettinyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Extensionin pitäisi riittää... Kyllähän sen toisaalta ymmärtää, että työnantajan kannalta se on riski, sillä on olemassa pienen pieni mahdollisuus, että USCIS päättää jättää kortin uusimatta. Järkevimmältä tuntuisi työ lasten/koulutuksen parissa, mutta kaikkea muutakin mielenkiintoista olisi kyllä tarjolla :).

   Poista