sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kisu yrttimaan vartijana

Vaikka puutarhaunelmamme ovatkin vielä unelmien tasolla, löytyy keittiömme ikkunalaudalta suloinen pieni yrittitarha. Ruukussa kasvaa oreganoa, cilantroa, minttua, timjamia, rosmariinia ja arugulaa. Basilika, persilja ja tilli vielä puuttuvat. Käytämme yrttejä salaatteihin ja ruuan maustamiseen lähes päivittäin. Oli järjetöntä ja epäekologista ostaa niitä kotiin pienissä muovirasioissa tai pikkuruukuissa, jotka onnistuimme tappamaan aina parissa päivässä. Tämä yrttitarha on meille niin mieleen, että muistamme jopa kastella sitä lähes päivittäin.Kissamaisuuksista ihanin: ulos unohtunut kieli :)

vanhassa kodissa meillä ei ollut ikkunalautoja laisinkaan ja laskutila oli keittiössä muutenkin kortilla. Siksipä hihkuin innosta nähdessäni nykyisen keittiömme ikkunaratkaisun. Ikkunalauta on kuin tehty kasveille ja kissoille. Kisu viettää suuren osan hereilläoloajastaan ulos tuijotellen. Kyllä kelpaa tuijotella, kun arkkitehti on muistanut kissoja (ja Veeroja) syvillä ikkunalaudoilla ja -penkillä (makuuhuoneessa). Näiden lisäksi olohuoneesta löytyy iso lasinen liukuovi ja kaksi isoa ikkunaa. Niin ja onhan siellä ulkona muutenkin, mitä tuijotella... Emme ruoki lintuja tietoisesti, mutta ilmeisesti pihaltamme löytyy lintujen unelmaravintola. Vieraita riittää ja "meteli" on välillä korvia huumaavaa...


Lentelevätköhän Suomen linnut koskaan tänne talveksi vai menevätkö ne kaikki Afrikkaan? Olisi kiva ajatella, että meidän pihan hyvin syöneet linnut herkuttelevat kesällä Suomen ötököillä (ja jättävät meidän puutarhan rauhaan).

4 kommenttia:

 1. Voi apua, lintufobisena saisin varmasti sydänkohtauksen jos meidän takapihalla olisi tuollainen parvi lintuja! :) Pidän linnuista vain lautasellani, kuolleena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei sinänsä ole mitään lintuja vastaan, mutta hieman vähempikin riittäisi... :) Yritän keskittyä ajattelemaan kaikkia niitä ötököitä, jotka nuo linnut tuhoavat minun puolesta. Sitten kun meillä oikeasti on se puutarha, täytyy varmasti kehitellä linnunkarkottimia tms.

   Poista
 2. OMG! Teillahan on oikea lintutarha siella! :)

  VastaaPoista