torstai 2. tammikuuta 2014

Lumille mieli tekevi

Vanhoilla kotikulmilla New Hampshiressa myrskyää. Luvassa on lunta ja kylmiä pakkastuulia. Prrrr... Muistan vielä elävästi viime talven pahimman lumimyrskyn, jonka päätyttyä ainoa tie ulos kulki ikkunan kautta. Lapioimme itsellemme pienen lumilabyrintin ovelta autolle, postilaatikolle ja kadulle. Kinokset olivat paikoittain korkemmat kuin minä.Nämä kuvat siis viime vuoden helmikuulta

Vaikken kylmää ja kotipihalle asti ulottuvaa lunta ikävöikään, on minulla hirveä hinku lumilautailemaan. Muistelen kaiholla New Hampshiren ja Mainen puuteririnteitä ja lyhyen ajomatkan päässä odottavia vuoria. Aloitin lautailun talvella 2012, mutta se talvi oli aika olematon. Jäisillä rinteillä olisi tarvinnut lähinnä luistimet ja kokovartalokuplamuovin. Viime talvena lunta kuitenkin riitti ja sulavat käännökset alkoivat pikku hiljaa onnistumaan (ja mustelmat vähenemään). 

Kaikeksi onneksi myös eteläisessä Kaliforniassa on mahdollista lautailla - jopa ihan kohtuullisen ajomatkan päässä. Kaivoimme tänään laudat ja muut härpäkkeet esiin ja pakkasimme auton odottamaan huomisen hyvin varhaista starttia. Suuntana on Big Bearin lumiset (?) huiput. Vatsani on täynnä innokkaita perhosia - kyllä tätä onkin odotettu! Edellisestä lautailusta on jo 9kk... Vieläköhän se sujuu?

Etsi kuvasta 10 virhettä...

P.S. Jos Big Bear kuulostaa tutulta, se johtuu todennäköisesti Kauniista ja Rohkeista. Sinnehän Ridge ja Brookekin aina suuntasivat tyylikkäissä hiihtovermeissään...

5 kommenttia:

 1. Mukavaa lumilautailua! Meilla tuli ihan vahan lunta - ehka 1/4", ja samanlaiset mietteet itsellanikin. Varsinkin, kun olin juoksulenkilla pipo paassa ja kasineet kadessa (taalla on noin 18F + windchill), niin mietteet olivat lumilautailussa.
  Mukavaa reissua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa :)! Hui, onpas siellä etelässäkin kylmä! Sivistyksessä on aukko Tennesseen kohdalla...Onko siellä mahdollisuus päästä lautailemaan vai onko ihan lättänää??

   Poista
  2. Ja kylmemmaksi tulee: pitaisii olla single digit maanantaina, uutisissa sanoivat, etta voi olla joka below zero Fahrenheit. Itse asiassa taalla on nyt kylmempaa kuin Alaskassa - go figure!

   Tennesseessa on yksi skiing resort, Ober Gatlinburg, joka on Smoky Mnts:lla. En ole siella koskaan kaynyt, mutta sen pitaisi olla ihan ok paikka - mita nyt taalla voi odottaa :)

   Poista
  3. Heheh, kylmempi kuin Alaskassa ja Suomessa... Onneksi teillä on takka ja onneksi olet tottunut vähän kylmempäänkin säähän :).

   Poista
  4. LOL, alle 45F on aivan liian kylma minulle .... :) Ja kun aletaan olemaan pakkasen puolella ihan oikeasti, niin nama mountain climberin frostbitten sormet eivat siita oikein tykkaa. Mutta joo, takat on sisalla ja ulkona, joten eikohan tassa lampimina pysyta.

   Poista