Sukellusvenekierroksen jälkeen oli illallisen vuoro. Tänään vuorossa oli Sea View Snack barin Lobster Roll. Hyvältä maistui kauniissa rantamaisemassa. Kojun vieressä oli toinen kioski, jossa myytiin pehmiksiä. En edes muista koska olisin viimeksi syönyt pehmiksen. Siis ennen tätä iltaa. Suklaa vanilja-raitainen pehmis toi ihan mieleen Suomen jäätelöt. Ja siitä alkoikin sitten randomien Suomi-mielihalujen virtaaminen päähäni:
- paahdetut ruispalat juustolla ja kurkulla (tai maksamakkaralla ja kurkulla)
- maustamaton rahka hunajan, banaanin ja mustaherukoiden kanssa
- vispipuuro
- riisi- ja perunapiirakat
- äidin tekemä puolukkapiirakka
- raparperikiisseli
Siinä pieni jäävuoren huippu mielessäni myllertävistä mieliteoista. Sitten kun meillä on taas keittiö ja keittiötarvikkeet käden ulottuvilla leivon kyllä jotain Suomiherkkua ja teen vispipuuroa. Ja Phill saa tehdä minulle ruisleipää, kun se käy häneltä niin kätevästi. Siihen asti pitää vain unelmoida tai keskittyä paikallisiin herkkuihin. Meidät tuntien seuraavat viikot tulevat olemaan aikamoista cross country -ruokailoittelua.
Phill kokeili toissa kesänä urheasti mustaamakkaraa
Näitä osaan tehdä itsekin
Toissa kesänä Helsingin kauppatorilla
Tämä oli ensimmäinen vempele minulle. Vaikka tiesinkin sukellusveneiden olevan ahtaita, oli hyvä itse kokea, kuinka ahtaita ne oikeasti ovatkaan. Mitenköhän mahtaisi itselle uni tulla pikkiriikkisessä kerrossängyssä...
VastaaPoista