sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tikkaita ja mielihaluja

Pääsin tänään vierailemaan ihan oikeassa sukellusveneessä. Se oli aika jännää! Teki hyvää nähdä millaisissa olosuhteissa mieheni viettää päivänsä. Vastaus: hyvin ahtaissa, meluisissa ja öljyn tuoksuisissa. Tikkailla kiipeileminen vaatii muuten aikamoista ketteryyttä ja keskittymistä tällaiselta noviisilta. Varsinkin kun en aina oikein tiennyt, mihin oli turvallista tarttua. Selvisin ja uskalsin jopa kiivetä ihan "huipulle" asti. Sieltä oli aika komeaa ihailla hehkuvaa auringonlaskua. Oli ehkä eksoottisin paikka, missä olen koskaan saanut pusun! Toinen vierailuni huippukohdista oli periskooppiin tarttuminen. Tuli ihan James Bond -olo, kun mietin, millaista olisi oikeasti olla uppeluksissa ja tiirailla näkymiä periskoopin kautta.

Sukellusvenekierroksen jälkeen oli illallisen vuoro. Tänään vuorossa oli Sea View Snack barin Lobster Roll. Hyvältä maistui kauniissa rantamaisemassa. Kojun vieressä oli toinen kioski, jossa myytiin pehmiksiä. En edes muista koska olisin viimeksi syönyt pehmiksen. Siis ennen tätä iltaa. Suklaa vanilja-raitainen pehmis toi ihan mieleen Suomen jäätelöt. Ja siitä alkoikin sitten randomien Suomi-mielihalujen virtaaminen päähäni:

 • paahdetut ruispalat juustolla ja kurkulla (tai maksamakkaralla ja kurkulla)
 • maustamaton rahka hunajan, banaanin ja mustaherukoiden kanssa
 • vispipuuro
 • riisi- ja perunapiirakat
 • äidin tekemä puolukkapiirakka
 • raparperikiisseli
Siinä pieni jäävuoren huippu mielessäni myllertävistä mieliteoista. Sitten kun meillä on taas keittiö ja keittiötarvikkeet käden ulottuvilla leivon kyllä jotain Suomiherkkua ja teen vispipuuroa. Ja Phill saa tehdä minulle ruisleipää, kun se käy häneltä niin kätevästi. Siihen asti pitää vain unelmoida tai keskittyä paikallisiin herkkuihin. Meidät tuntien seuraavat viikot tulevat olemaan aikamoista cross country -ruokailoittelua.


Phill kokeili toissa kesänä urheasti mustaamakkaraa

Näitä osaan tehdä itsekin

Toissa kesänä Helsingin kauppatorilla

2 kommenttia:

 1. Oi, olen kade! Olin aivan täpinöissäni aina kun pääsin tutustumaan johonkin sota-vempeleeseen! Olen ollut tankin sisällä, helikopterissa, hybridi-lentokoneessa (eli Osprey, lentokone joka muuntautuu helikopteriksi), hävittäjälentokoneessa, taistelulaivalla, lentotukialuksella, HMMV:ssä, jne., jne. Mutta en ikinä sukellusveneessä! Varmasti oli juurikin tuo James Bond-fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen vempele minulle. Vaikka tiesinkin sukellusveneiden olevan ahtaita, oli hyvä itse kokea, kuinka ahtaita ne oikeasti ovatkaan. Mitenköhän mahtaisi itselle uni tulla pikkiriikkisessä kerrossängyssä...

   Poista