keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kuntosalilla

Mietin tänään salilla treenaillessani, että tätä tulee ikävä! Salille toki pääsen San Diegossakin, mutta shipyardin kuntosali ei olekaan mikä tahansa kuntosali. Shipyardin kuntosalilla treenavat sulassa sovussa laivasto, rannikkovartiosto sekä shipyardin siviilityöntekijät perheineen. Sinne mahtuu koko elämän kirjo.

Shipayardin kuntosali ei ole uusi eikä hieno, ainakaan tällä hetkellä kun salia rempataan (uudeksi ja hienoksi). Siellä on kuitenkin kaikki mitä tarvitsen. Lemppari salilämmittelyni on soutaminen ja kalapeli tekee siitä extrahauskaa. Välillä pyöräilen mäkitreeniä ja talviaikaan tai tuskaisen kuumina päivinä juoksen sprinttejä juoksumatolla. Minulla on voimakas viha-rakkaussuhde pelkällä lihasvoimalla toimivaan Curv-juoksumattoon. Suosittelen kokeilemaan. Lihaskuntolaitteita en tarvitse monia erilaisia. Pääasia, että salilta löytyy hyvä valikoima vapaita painoja, kahvakuulia, medicine balleja ja tasapainoilupuolipalloja (miksi niitä nyt ikinä kutsutaankaan). Savatea harrastaessani opin monia hyviä lihaskuntoliikkeitä, joihin käytetään vain ja ainoastaan omaa kehoa ja vapaita painoja. Niillä pärjää pitkälle.

Varsinaista fyysistä tilaa minulla ei siis tule ikävä. Ihmiset tekevät tästä salista erikoisen. Salilla on aina rento ja ystävällinen tunnelma. Yksi työntekijä hankki kesällä koiranpennun ja toi sen usein mukanaan töihin, jotta pennun ei tarvitsisi olla yksin kotona. Kukaan ei koskaan valittanut tai pahoittanut tästä mieltään. Koira toi iloa kaikille salilla kävijöille ja omistaja piti huolen, ettei se häirinnyt kenenkään treenejä. Paitsi ehkä pari kertaa, kun Rex innostui vähän liikaa :).

Olen myös saanut valtavasti uusia treeni-ideoita huippukuntoisia "sotilaita" katsellessani. Ja mikä parasta, olen pari kertaa saanut opettaa muille omia liikkeitäni. Kaikkein eniten inspiroidun kuitenkin jo kypsään ikään ehtineistä huippukuntoisista veteraaneista. Siinä minulle yksi elämän tavoite: Haluan olla itsekin yhtä teräksisessä kunnossa kuusikymppisenä! Vanhimmat salilla kävijät ovat luultavasti yli kahdeksankymppisiä. Aivan mahtavaa!

Mutta nyt jatkuvat kotityötreenit. Aloin eilen pesemään sälekaihtimia - Kolmet pesty, kuudet jäljellä. Huoh! Toivottavasti uudessa kodissa odottavat puhtaat sälekaihtimet...

Se aito ja oikeaEi kommentteja:

Lähetä kommentti