maanantai 2. syyskuuta 2013

Labor Day - Kesä ohi, mutta ale jatkuu

Tänään vietettävällä Labor Day:lla on kolme merkitystä:

1. Se oikea merkitys, eli työläisten ja työväenluokan muistaminen
2. Henkinen merkitys, eli kesäkauden päättyminen (vaikkei siltä säiden puolesta tunnukaan)
3. Käytännön merkitys, eli alennusmyynnit

Ei sellaista pyhäpäivää etteikö sitä Amerikassa vietettäisi alennusmyyntien merkeissä...

Koska muuttopäivä on jo ihan ovella, en ollut ajatellut viettää viikonloppuani shoppaillen. Sunnuntaisella lounasretkellä keskustaan en voinut kuitenkaan olla huomaamatta houkuttelevan näköisiä alennusrekkejä kauppojen edustalla. Myöhemmin iltapäivällä minun oli ihan  pakko käydä vähän kurkkaamassa, tahtoisiko joku(nen) kesäinen vaate kuitenkin lähteä mukanani San Diegoon.

Eniten aikaa kulutin Second Time Around -liikkeessä. Näitä liikkeitä on useissa osavaltioissa ja kaupungeissa. Pieni Portsmouth on myös niin onnekas, että meillä on omamme. Second Time Around myy laadukkaita second hand vaatteita, asusteita, laukkuja ja kenkiä. Valikoimasta löytyy perus laatumerkkien lisäksi designer-tuotteita. Kaikkea kivaahan siellä olisi nytkin ollut. Joudun ehkä vierailemaan liikkeessä vielä pari kertaa ennen muuttoa, ihan varmuuden vuoksi. Kurkatkaa Facebookissa sivusto Second Time Around - No Second Thoughts, niin näette tarkemmin, millaisesta liikkeestä on kyse. Suosittelen piipahtamaan paikanpäälläkin, jos mahdollisuus tulee.

Ihan tyhjin käsin en kuitenkaan päässyt kotiin, mutta selitys on myös hyvä. Sain yhdeltä asiakasperheeltä $50 Portsmouth A La Carte lahjakortin joululahjaksi. Unohdinpas sitten koko kortin olemassaolon, kunnes viime viikolla löysin sen laatikoita siivotessani. Jälleennäkeminen oli iloinen! Kortti käy useissa Portsmouthin keskustan liikkeissä ja ravintoloissa. Älyttömän näppärä lahjaidea siis, kunhan sen vain muistaa käyttää. Mutta nyt on kortti käytetty ja kotiin matkusti Serendipity-liikkeestä Quicksilverin raitaneule, joka varmasti lämmittää mieltä ja kehoa viilenevissä Kalifornian illoissa. 

Alennusmyyntien lisäksi Labor Day:hin kuuluu olennaisesti myös grillaaminen. Minun toiveistani meidän grilliin päätyy tänään itse tehtyjä hampurilaisia ja valmiina ostettuja lammasmakkaroita, jotka löysin pakastinta siivotessani. Muuttovalmistelumme jatkuvat (huomaatteko kuinka hyödyllistä kaappien siivoaminen on ollut!?) ja tänään ohjelmassa on kuivurin nostaminen alas pesukoneen päältä sekä irroittamamme keittiönkaapin takaisin asentaminen. Muutama vahva kaveri on onneksi lupautunut kuivurin nostoavuksi ja hamppareitten syömiskavereiksi. 

Vaikka kuinka onkin jo syyskuu ja Labor Day, ei olo ja elo tunnu vielä yhtään syksyiseltä. Viikonloppu oli kuuman, nihkeän helteinen, kunnes eilen illalla ukosti oikein kunnolla. Toivon kuitenkin saavani kokea muutaman kirpsakan syyspäivän ennen lähtöäni. Mieli tekisi jo kovasti kurpitsakahvia ja lämmintä omenasiideriä. 

Syksyn tullen laitetaan veneet talviteloille...
... ja suljetaan lammet

2 kommenttia:

  1. Aaagh, kärsin vieläkin shoppauksen vieroitusoireista! Kävin outlet-mall:eissa vähintään kerran kuussa. Täällä Suomessa on niiiin kallista, että en juurikaan enää käy vain huvin vuoksi shoppailemassa. Siellä saa tavallisen Tommy Hilfiger t-paidan $10:lla, mutta samainen t-paita täällä Suomessa maksaakin 50€!? Eli jääköön kauppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hintaerot ovat todellakin jäätäviä. Tuntuu aina hyvältä ostaa laatua pikkurahalla :). Tosin nyt on jo ikävä NH:n verottomuutta. Pitää varmaankin alkaa käymään NEX:ssä useammin...

      Poista