sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Sunnuntai 10.6.

Herään tänäänkin seitsemältä ja kissat ovat sitä mieltä, että ruokaa pitäisi saada heti. Ruokin kissat, mutta palaan sänkyyn vielä hetkeksi löhöilemään. Phill nukkuu edelleen univelkojaan pois.

Puoli kahdeksalta päätän nousta ylös. Väsyneet lihakset ja tukkoinen selkä huutavat aamujoogan perään. Teen kehoa ja mieltä hellivän joogaharjoituksen, juon kupillisen rooibos teetä ja syön omenan maapähkinävoin kera.

Phill herää yhdeksältä, mutta löhöilemme yhdessä vielä hetken. Mietimme tulevan päivän puuhia ja päädymme laiskan aktiiviseen sunnuntaihin.

Biksut, hame ja teeppari päälle. Valitsen ikivanhasta bikinikokoelmastani raitabikinit ja huomaan, että joku (kissa) on käynyt pureksimassa nyörin poikki. Se niistä biksuista... Mutta ehkäpä oli jo aikakin luopua näistä kymmenen vuotta vanhoista H&M:n yksilöistä. Löytyy minulta onneksi aika monet muutkin bikinit.


Pyrähdämme alkajaisiksi North Parkiin, noukimme Nomadista bagelit hummuksella ja tomaatilla matkaan ja suuntaamme kohti San Diegon pohjoispuolella sijaitsevaa Encinitasta. Käymme ensin kasvitieteellisessä puutarhassa (botanical garden) rauhoittumassa "luonnon" helmassa, ihastelemassa kasveja ja sanomassa heippa kilpparikavereille. Meillä on puutarhaan kausiliput, sillä joku varakas kasvien ja militaryn ystävä on tehnyt lahjoituksillaan kausilipusta todella edullisen.Banaanitietoutta kaikelle kansalle

Puutarhan jälkeen lähdemme niin ikään Encinitaksessa sijaitsevalle Moonlight beachille. Emme ole käyneet tällä rannalla ennen, sillä San Diegossa ja lähikaupungeissa riittää rantoja joka lähtöön. Parkkipaikan löytäminen on täälläkin työlästä, mutta itse ranta on ihan jees. Käymme hyppimässä aalloissa ja heittelemme frisbeeta. Lopuksi lekottelemme auringossa ja annamme uikkareiden kuivua. Olen joka kesä ihan totaalinen seepra, sillä vietän huomattaasti enemmän aikaa urheiluvaatteet kuin bikinit päällä. Vaikka eletäänkin vasta kesäkuun alkua, olen hankkinut itselleni jo sen verran selkeät rajat, että tämäkin kesä taitaa olla menetetty. Oh well, en minä taida olla auringonottajatyyppiä.


Kun nälkä alkaa taas iskemään, lähdemme ajelemaan takaisin San Diegoa kohti. Haemme ruokaa Big Front Doorista ja käymme ruokaostoksilla Whole Foodsissa ja Stehly Farmsilla.

Kotona hyppään ensimmäiseksi suihkuun, sillä haluan päästä eroon ihoani kuorruttavasta hiekka ja aurinkorasvakerroksesta. Ostin meille aiempaa luonnonmukaisempaa aurinkovoidetta, joka hoitaa kyllä tehtävänsä ihailtavasti, mutta pysyy iholla hieman turhankin hyvin. Tämä aurinkovoide ei lähde mihinkään pelkällä saippualla vaan vaati poistuakseen joko öljyä tai ihovoidetta.

Suihkun raikkaana on hyvä aloittaa illallisen valmistelu, vaikka itse illallisaikaan onkin vielä monta tuntia. Phillillä ei ole ollut viimeaikoina aikaa olla hullu (ja hullun taitava) kokki, mutta tänään meillä ei ole kiire minnekään. Lupaudun apukokiksi, teen meille sangriaa ja pesen samalla pyykkiä.


Loppuiltapäivä ja alkuilta menevät rauhassa kokkaillen, sangriaa siemaillen ja kotihommia tehden. Phill ompelee underway uniformuunsa pari tarvittavaa merkkiä ja minä kirjoittelen blogia. Syömme herkullisen illallisen ja katselemme Better Call Saul -sarjaa. Grillattua lohta, itse marinoitua naudan lihaa, broccolinia, porkkanoita ja paprikoita. Nams!

Loppuillasta repäisemme ja varaamme heinäkuun lomalle kuumailmapallolennon. En malttaisi odottaa! Emme reissaa tänä vuonna kauaksi, mutta lomasta on silti tulossa mahtava. Pari päivää Catalina -saarella, kuumailmapallolento sekä säiden ja aikataulujen salliessa myös riippuliitoa ja minun etukäteis synttäriyllätys Phillille (jota en paljasta vielä edes suomeksi).

Vitsit mikä viikonloppu! Tähän kelpaa päättää viikko ja aloittaa taas uusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti