maanantai 18. syyskuuta 2017

Maanantai 18.9

Maanantaiaamu ja kello kuusi. Blaah... Ulkona on pimeää eikä huvittaisi poistua peiton alta minnekään. Nousen kuitenkin ja kiskon pehmoisen aamutakin päälleni. Phill on laittanut yöksi ilmastoinnin päälle ja koti tuntuu viileältä.

Napsautan ensimmäiseksi kahinkeittimen päälle ja mietin, kuinka järkeviä olemmekaan ladatessamme keittimen aina iltaisin valmiiksi. Illalla hommaan menee minuutti, aamulla kaataisin todennäköisesti sekä vedet että kahvinpurut lattialle.

Kissat pyörivät jaloissa ja vaativat ruokaa. Kuivapapanat kilisevät kippoihin ja ahmiminen alkaa. Aamupalaa syödessäni selailen nettiä ja tarkistan työsähköpostit. Maanantaiaamuisin siellä on harvemmin mitään tärkeää. Teen lounasrasiaani salaatin ja yritän päättää, mitä pukisin tänään päälleni. Leggarit. Ehdottomasti leggaripäivä. Sitten onkin jo aika suunnata ovesta ulos.

Tänään pyöräillään. Aamu on lämmin, mutta ilma tuntuu vielä raikkaalta. Matkaa töihin ei ole kuin vajaa viisi kilsaa eikä siihen kulu juuri viittätoista minuuttia kauempaa. Töihin päästyäni olen jo ihan hereillä ja mietin, miksi pyöräily on vaihtunut viime aikoina niin usein autoiluun. Voisin syyttää päivättäin mukaan otettavaa tavaramäärää, kiireisestä arjesta johtuvaa multitaskausta, kuumuutta tai sitten ihan vain laiskuutta. Valitse sinä.

Aamu sujuu aika rauhakseen. Ensimmäisellä lapsella on maanantai blues, mutta se hälvenee pian kunhan päästään vauhtiin. Kuuntelemme hetken musiikkia ennen kuin muita lapsia tulee paikalle. Pienen pojan toive on Phill Collins. Siis ihan oikeasti! Phill Collinsin jälkeen kuuntelemme yhden kappaleen Moana -elokuvasta ja vaihdamme iPadin leikkeihin. Aamun ankeus on häivytetty.

Päikkäriaikaan minulla ja työparillani on joka maanantaiseen tapaan kaksi tuntia yhteistä suunniteluaikaa. Tällä viikolla meillä ei ole oikeastaan jurikaan suunniteltavaa tai tehtävää, joten suuntaamme kulkumme läheiseen kahvilaan, missä juttelemme lapsista ja vähän muustakin. Kylmä piparminttutee virkistää, vaikkei siinä olekaan kofeiinia.

Töihin palatessamme on kello jo kolme, eli jäljellä on vain yksi työtunti. Syömme välipalaa ja valmistaudumme uloslähtöön. Neljältä huikkaan ja heilutan heipat ja pyöräilen kotiin. Nyt on jo sen verran lämmin, että matkalla tulee hiki.

Kotiin päästyäni syön välipalaksi banaanin ja päätän tehdä tunnin joogaharjoituksen. Vitsit, miten hyvä olo siitä tuleekaan! Sitten suihkuun ja vielä hetkeksi huomisen Effective Parenting tuntisuunnitelman kimppuun.

Hieman seitsemän jälkeen tulee valmista ja pian on valmis Phillin kokkaama illallinenkin. Syömme kylmää (mukailtua) Gazpacho -keittoa ja lohivoikkareita. Katselemme samalla jakson Unbreakable Kimmy Schmidt -sarjaa.

Etsi kuvasta Kisu

Siivoan keittiön ja leikin Possun kanssa. Kisukin intoutuu leikkimään (kunnes muistaa olevansa leidi ja leikkivänsä vain meidän katseilta piilossa).

Loppuilta menee tuttuun tapaan blogia kirjoittaen ja rentoillen. Huomenna on edessä pitkä päivä ja tarkoitus olisi mennä aikaisin nukkumaan. Toteutus jää nähtäväksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti