sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kotijuttuja

Tiistaina tulee täyteen kolme viikkoa uudessa kodissa. Toisaalta aika tuntuu paljon pidemmältä, toisaalta monet kotiutumisjutut ovat vieläkin ihan kesken. Päätimme odottaa loppujen hankintojen ja sisustamisen kanssa siihen asti, että Phill on taas kotona. Ensin minua ahdisti seinien tyhjyys (vaikka aika minimalisti olenkin), mutta kaikkeen tottuu. Kodin täytyy olla yhteinen ja tuntua meidän kodilta.

Havaintoja uudesta kodista:
 • Meinasin itkeä onnesta, kun keittiöstä löytyi tiskikone. Yksin kokkailessa tiskikone on kuitenkin loppupeleissä aika turha. Kone täyttyy pari kertaa viikossa, mikä tarkoittaa sitä, että lempiastiani ovat aina niitä tarvitessani likaiset. Sitä paitsi, koneen pesuteho on vähintäänkin kyseenalainen ja kuivausominaisuus olematon. Samassa ajassa näpsäkkä pesee tiskinsä käsin moneen kertaan.
 • Tiskialtaasta löytyvä jätemylly on korvaamaton. Meillä oli sellainen Hawaijilla, mutta Portsmouthin kodista se puuttui. Jälleennäkeminen oli onnellinen. 
 • Kaasuhella ja -uuni vaativat taas hieman totuttelua pitkän tauon jälkeen (nimim.palaneet lihapullat). Mutta kun kaasun hienosäätämisen oppii, on kaasuhella kyllä aika kätevä kaveri. Uunista en oikein tiedä...
 • Kodista löytyy edelleenkin monta tyhjää kaappia. Uskomatonta!
 • Muurahaisia ei ole näkynyt sen ensimmäisen yllätyshyökkäyksen jälkeen. Missäköhän ne piileskelevät?
 • Muurahaisten lisäksi myös naapurimme ovat näkymättömiä. Kaikilla on lapsia ja isot pihat, mutta en ole vielä kertaakaan nähnyt ainuttakaan lasta ulkona leikkimässä. 
 • Aamujooga ja aamupala ulkona on arjen luksusta parhaimmillaan! Minä leikin pihalla naapureidenkin puolesta.
 • Unelma Veeran lukunurkkauksesta on toteutumaisillaan! Maakuhuoneen ikkunalauta on niin leveä ja matala, että siinä mahtuu loikolemaan sekä Kisu että Veera. Sopivan kokoisten tyynyjen ja pehmusteiden etsiminen on vielä kesken, mutta toiveet ovat korkealla.
 • Meillä on aivan liian monta huonetta. Kun Phill ei ole kotona, käytössä on keittiö ja olohuone, makuuhuoneessa käyn lähinnä nukkumassa. Työhuoneessa olen käynyt kaksi kertaa ja vierashuone on vielä ihan tyhjillään. Silloin kun Phill oli kotona, jouduimme välillä etsimään toisiamme Marco Poloa huhuillen.
 • Kisun uusi piilopaikka on kakkosvessan kylpyamme. Olen pelästynyt pari kertaa aika totaalisesti, kun suihkuverho alkoi yllättäen liikkua. Hirviö kylpyammeessa.
 • Tuuhea ja pehmoinen kokolattiamatto kerää järkyttävän määrän pölyä ja kissankarvoja yhdessä päivässä. New Hampshiren vetoisassa talossa aloin ymmärtää kokolattiamaton hyötyjen päälle, mutta lämpöisässä San Diegossa en kyllä mattointoilua ymmärrä. Omaan haaveidemme taloon tulee ehdottomasti puulattiat.
 • Meillä on aika kattava kokoelma "pihalemmikkejä". Lintuja, oravia, myyriä, hämähäkkejä, etanoita ja ties mitä mölliäisiä. Mitenköhän meidän puutarhan mahtaa käydä...
 • Koti on siellä missä sydänkin. San Diego ja tämä koti ovat varastaneet sydämeni!

En ole vieläkään saanut otettua kuvaa talon etupuolelta, mutta tässä pieni kurkistuskuva takapihalta

Muumimukit kauniisti esillä ja rivissä. Tästä on sitten helppo valita aamun tunnetilaa vastaava muki.

2 kommenttia:

 1. Ihania Moomins mukeja!!! :-) Tuo vasemman puoleinen on tosi kivan nakoinen, samoin kuin 3. vasemmalta. Niita en ole aikaisemmin edes nahnyt.
  Olen aivan samaa mielta yhdessa sisustamisesta..... tosin olen tyomatkalla, kun HHG tulevat, joten Jasonin taytyy yrittaa saada vanhat tavarat oikeille paikoille tai niita siirretaan heti, kun tulen kotiin.... Isommat ostokset tehdaan sitten yhdessa.

  Oikein hyvaa viikon alkua sinne Californiaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin keräilemään Muumimukeja, kun muutin pois Suomesta ja niitä on kertynyt jo ihan kivasti. Lisääkin mahtuu vielä hyllyihin :). Kaikki kyläilevät kaverit aina ihastuu niihin ja vakkarivierailla on vakkarimukit.
   Me oltiin molemmat kotona kun HHG tulivat, mutta siltikin jouduttiin siirtelemään niitä jo monta kertaa. Tsemppiä viimeisiin Alaska-päiviin!

   Poista