lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kutsu kävi - kävin kutsuilla

USA:ssa rakastetaan kutsuja. Ennen häitä ei riitä pelkät polttarit, vaan monilla morsiamilla on morsiuskutsut (bridal shower), lapsille järjestetään upeita, loppuun asti hiottuja teemasynttäreitä ja tulevia äitejä hemmotellaan vauvakutsuilla (baby shower). Kutsuilla annetaan lahjoja sekä juhlakalulle että vieraille (party favors) ja kutsujen jälkeen juhlakalu lähettää jokaiselle vieraalle kiitoskortin, jossa nimetään vieraan tuoma lahja ja kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka tärkeä ja mieluinen se oli.

Vietimme tänään stereotypia lauantain: minä menin ystäväni vauvakutsuille ja Phill työkavereidensa kanssa pelaamaan golfia. Kysyin hiljaa mielessäni, milloin meistä tuli tällainen pariskunta?

Tämänpäiväiset vauvakutsut eivät olleet yliällönkermaiset. Lahjat olivat tietenkin söpöjä ja suloisia, mutta kakku ei ollut vaipan muotoinen,vaikka vaippakakkuja (diaper cake - ei mitään syötävää, vaan oikeista vaipoista koottu kakun muotoinen härpäke) löytyikin lahjapöydästä kaksin kappalein. Emme myöskään pelanneet kutsuille tyypillisiä pelejä emmekä oikeastaan edes jutelleet vauvoista. Ei siis kovin hyvä esimerkki amerikkalaisista vauvakutsuista, mutta sitäkin parempi esimerkki onnistuneista kutsuista - siis minun mielestäni.

Ehkäpä meistä on tullut tällainen pariskunta, mitä se ikinä sitten tarkoittaakin, mutta ei siinä taida olla mitään pahaa. Maassa maan tavalla, aika aikaa kutakin ja mitäs vielä... Eilen tämä samainen pariskunta vietti iltaa downtownissa ystävämme reenlistmentiä juhlien ja huomisellekin on suunnitteilla pientä juhlan tynkää.

Lahja oli Kisun tarkistama ja hyväksymä... 

Jotta ei nyt kuitenkaan menisi ihan pelkäksi juhlaksi, voin iloisesti kertoa pääseväni maanantaina taas tosihommiin ja oikeisiin töihin. Sain tietää keskiviikkona läpäisseeni sormenjälkitestin ja olevani kaikkien säädösten puolesta valmis töihin vaikka samantien. Hip hei! Yksi asia ruksittu odotettavien asioiden listalta. Kohtaa pitää jo alkaa keksimään uusia... Niin kuin esimerkiksi kesäinen reissu Suomeen. Sitä kelpaakin odottaa!

4 kommenttia:

 1. Babyshowerit ovat rantautuneet Suomeenkin. Olen ollut yksissä ja järjestänyt toiset kaverilleni yllätyksenä. Vaippakakut ja kaikki mukana. Mun mielestä tuo on kiva juhla eikä sinänsä turhakaan. Paljon turhempiakin juhlia on olemassa, kuten Vappu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii, vappuhan on maailman kivoin juhla :D! Tai siis oli silloin opiskeluaikoina. Me vietettiin vappua aina monta päivää ja tehtiin munkit ja simatkit koko porukalle. Ah, nyt tuli ikävä kaikkia noita vappuja...

   Mutta joo, vauvakutsut on kiva idea jos ei niitä vedä ihan överiksi. Yhdellä kaverilla oli tosi kiva idea tuoda kutsuille eri kokoisia valkoisia bodyja ja kangastusseja/-maaleja. Vieraat saivat sitten koristella bodyn mieleisekseen. Lapsen äiti on ottanut kuvat jokaisesta bodysta lapsen päällä, sitten kun se on sopivan kokoinen.

   Poista
 2. Mä en oo ollut opiskelija ikinä Suomessa, vain ulkomailla niin mulla ei oo sellaisia kokemuksia Vapusta. Lähinnä pakkojuhla jota en oo juhlinut enää vuosiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotta juhla tuntuisi juhlalta, sen pitää oikeasti merkitä itselle jotakin. Vapun juhlinta on jäänyt minullakin aika vähiin viime vuosina, kun ei se tunnu enää (tai täällä) samalta, kuin sillon joskus. Mutta onneksi tilalle on löytynyt paljon uusia kivoja juhlia :).

   Poista