tiistai 18. maaliskuuta 2014

Lakisääteinen rantarauko

Vietettyäni toistaiseksi kaikki ruokataukoni rannalla, olen aivan vakuuttunut siitä, että rantatauon kuuluisi olla lakisääteinen. Aaltojen pauhu, hiljaisuus ja raikas ilma tekevät ihmeitä ja parantavat työssäjaksamista. Lisäbonuksena se, että  kännykkäni ei löydä verkkoa ihan rannan tuntumassa. Välillä tekee hyvää tyhjentää pää kaikesta ylimääräisestä. On minulla aina kirjakin mukana, mutta ainakaan toistaiseksi en ole kaivannut mitään viihdykettä - vain pienen tauon kaikesta.

                   

Tänään oli yksi niistä päivistä, kun rentouttava tauko tuli enemmän kuin tarpeeseen. Valokuvauspäivä - tarvitseeko edes muuta sanoa. Loppujen lopuksi kaikki lapset saatiin kuvattua ainakin jotakuinkin ehjinä ja siisteinä, mutta koville se otti. Onneksi kuvauspäiviä on vain kaksi kertaa vuodessa...

                   
                   

Valitettavasti kaikilla ei ole mahdollisuutta rantataukoon eikä edes pieneen happihyppelyyn. Mutta jos on, kannattaa se ehdottomasti käyttää hyväksi. Minulla on paha taipumus tehdä aina jotain ja useimmiten kymmentä asiaa kerralla. Nyt olen päättänyt vakaasti omistavani tuon tunnin päivästäni vain ja ainoastaan itselleni ja ajatuksilleni. Hassua, että mitään tekemättömyyttäkin pitää nykyään suunnitella ja harjoitella... Onneksi vielä opin!

4 kommenttia:

 1. Vai kaksi kertaa vuodessa? silloin, kun itse olin koulussa niin meillä oli kuvaus vain syksyllä. Onko siellä eri systeemit vai onkohan Suomessakin meiningit muuttuneet? Onneksi selvisit. Ja aina on hyvä ottaa pieni break :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kertaa vuodessa taitaa olla vain tämän koulun tapa. Ja en kyllä ymmärrä, miksi kaksi kertaa... Mutta selvittiin!

   Poista
 2. Aikanaan työskentelin suomessakin rannalla, miten ihanaa olikaan kesäpäivänä napata eväät mukaan ja viettää ruokkis laiturin nokassa jalat meressä. Sitä toimistotyöläinenkin ruskettui kummasti paremmin, kun vietti vajaan tunnin päivästä auringossa nauttimassa.. :) Harmi vaan, että suomen talvi ei paljon innostanut jäätävään merituuleen ulkoilemaan, kesäisin sitten senkin edestä. :) Olen samaa mieltä, lakisääteiseksi pitäisi muokata tuo tauko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, rusketusrajat alkavat olemaan aika jäätävät :p. Mutta arvaa vaan kuinka paljon arvostan työtä, jossa saa olla paljon ulkona ja viettää tauotkin ulkona :).

   Poista