keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Vihanneshimo

Ravasimme sunnuntaina ympäriämpäri San Diegoa tuoreiden vihannesten kiilto silmissämme. Koska puutarhamme on vieläkin suunnittelunasteella, piipahdimme aluksi Hillcrestin Farmers Marketilla. Hillcrestin Farmers Market järjestetään joka sunnuntai ja on melkein yhtä iso ja komea kuin lauantainen Little Italyn Market. Ostimme pussikaupalla toinen toistaan herkullisempia marjoja ja vihanneksia, joista kokkailimme sunnuntaina ja maanantaina kaikkea hyvää.



Huomaa asianmukainen paita :)...

Vaikka Farmers Marketit ovatkin mahtava keksintö, on pidemmän tähtäimen tavoitteemme olla huomattavasti omavaraisempia kasvistemme suhteen. Päätimme jo ajat sitten juhlistavamme mahdollisia jatko-orderseja hedelmäpuulla. Nyt kun jatkomme San Diegossa on varmistunut, on aika valkata kaikkien mahdollisuuksien joukosta meille oikea puu. Kävimme sunnuntaina City Farmers nurseryssä ja kuolasimme lime-, avocado-, appelsiini-, sitruuna- ja mandariinipuut ihan märiksi. Onko pakko valita vain yksi...?






City Farmers oli hauska paikka - keidas keskellä pahinta ghettoa. Nursery on ollut olemassa jo paljon ennen kuin naapurusto muuttui arveluttavaksi ja porskuttaa edelleenkin täysissä voimissaan. Kasvien lisäksi City Farmers myy pieniä maatilan eläimiä (kanoja ja kalkkunoita), sieminiä sekä puutarhavälineitä ja löytyypä tilalta myöskin baari/kahvila, jonka menu näytti tutustumisen arvoiselta. Palaamme siis taatusti asiaan pidemmän kaavan mukaan, kunhan saamme ensin päätettyä, minkä puun valitsemme. Avocado vai sitruuna, siinä vasta pulma...

4 kommenttia:

  1. Omilla Californian reissuilla oon aina ollu ihan kateudesta vihreä ihmisille,joilla on lime- tai sitruunapuu pihassaan..Kun Suomessa ne ei vaan menestyis ikinä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ajatus omasta sitruspuusta on aina tuntunut ihanalta...ja kaukaiselta. Unelmista totta :)!

      Poista
  2. Avocado!! :) Meilla on taalla veggies kasvamassa jo, ja ollaan suhteellisen omavaraisia yleisimpien kanssa. Omenapuita taalla mietiskelen ..... Citrus kun tykkaa vahan lampimammasta kuin mita taalla on tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunat ei varmasti tykkäisi viime talven kaltaisesta kylmyydestä... Mutta omenapuukin olisi ihana! Oikeastaan mikä tahansa hedelmäpuu kelpaa minulle loistavasti :).

      Poista