perjantai 16. toukokuuta 2014

Neljännen päivän aamu

San Diego heräsi tänään punaisen taivaan siivittävämänä tulimyrskyn neljänteen päivään. Tilanne ei ole vielä ohi eikä hallinnassa. Öiseen aikaan palot aina rauhoittuvat hieman, mutta leimahtavat päivän kuumetessa uudelleen liekkeihin. Myös uusia paloja syttyy päivittäin. Nyt on jo myönnetty, että ainakin osa paloista on tahallaan sytytettyjä. Tuntuu todella pahalta ajatella, että joku voi olla niin julma. Maastopalot ovat tuhonneet jo useita kymmeniä koteja ja vaatineet muutaman ihmishengenkin. Viime yönä yksi evakkohotelleista oli jouduttu evakuoimaan tupakantumpin aiheuttaman tulipalon vuoksi...

Omalla kohdallani tulipalot näkyvät edelleenkin "vain" kirvelevinä silminä ja suurena huolena ystävieni ja tuttavieni puolesta. Pacific Beachillä ja Ocean Beachillä eletään ihan normaalia elämää. Paloja ei huomaa muusta kuin taivaanrannassa kohoavasta savupilvestä ja heikentyneestä ilmanlaadusta. Meidän preschool pysyi eilen auki, vaikka julkiseen koulusysteemiin kuuluvat koulut olivatkin kiinni.

Maastopalot kuuluvat eteläisen Kalifornian kesään, mutta nyt eletään vasta toukokuuta. Tämän vuoden palokaudesta ennustetaan tavallista pahempaa pitkään jatkuneen kuivuuden vuoksi. Pieni sadetanssi ja lämpötilojen viilentyminen voisi olla paikallaan... Sormet ja varpaat ristissä, että tämän päivän jälkeen helpottaa vihdoin!

                    

Edit: En kerinnytkään julkaisemaan tätä vielä aamulla, joten päivitetäänpä vielä illankin tilanne. Suurinosa vanhoista paloista on saatu hallintaan, mutta tilalle syttyy koko ajan uusia. Tiistaista lähtien San diegon alueella on riehunut jo yhteensä 11 erillistä paloa ja yli 20 000eekkeriä (acres) on palanut maantasalle.

Kuvassa torstainen savupilvi Ocean Beachiltä nähtynä. Tänään pilvi oli entistä tummempi ja suurempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti