torstai 29. toukokuuta 2014

Matka mielessäin

Ulkosuomalaisen yksi perusongelmista on matkustaminen. Asumme kaukana kummankin perheistä ja monista ystävistämme, mutta New Jerseyn ja Suomen lisäksi maailmassa olisi vielä paljon muutakin nähtävää. Koska rahaa ja lomapäiviä ei edelleenkään kasva puussa, on pakko valita ja tehdä kompromissejä.

Tällä kertaa yritämme olla nerokkaita ja yhdistämme hyvin aikataulutettuun Suomen-lomaamme muutaman päivän Pariisissa ja Brysselissä. Olen käynyt kerran kummassakin kaupungissa, mutta Philille Euroopasta on tullut toistaiseksi tutuiksi ainoastaan Etelä- ja Keski-Suomi sekä Tukholma. Olemme suunnitelleet jo monta vuotta suurta Euro trippiä, mutta nyt näyttää uhkaavasti siltä, että joudumme odottamaan vielä aika monta vuotta ennen kuin saamme lohkaistua vapaaksi kolme tai neljä yhteistä viikkoa ilman muita velvotteita.

Matkasuunnitelmat ovat Suomea lukuunottamatta vielä aivan kesken. Hotellit (keskeltä kylää) varasimme kuitenkin jo noin kuukausi sitten ja tänään varasin meille myös junaliput Pariisista Brysseliin. Lennämme San Diegosta Helsinkiin, Helsingistä Pariisiin ja Brysselistä takaisin San Diegoon. Ja sitten menemme tietenkin heti seuraavana aamuna kiltisti töihin... Jep, jep. Teen saman "virheen" ihan joka kerta. Mutta hei, kuka niitä harvoja lomapäiviä haluaa lepäilyyn käyttää? Kyllä sitä yhden viikon jaksaa painaa, vaikka tällä "lomalla" ei juuri jääkään aikaan lomailuun.

Kuvat ovat seitsemän vuoden takaiselta interrail-reissultani Ranskaan ja Benelux-maihin. Voi muistoja... Asuin tuolloin Amsterdamissa ja Eurooppa makasi kirjaimellisesti jalkojenijuuressa.

Jos lukijoiden joukossa on kokeneita Pariisin tai Brysselin matkaajia, kuulisin mielelläni ravintola-/ baarisuosituksia sekä muita suurelta yleisöltä vielä salassa olevia vinkkejä. Vajaa kuukausi lähtöön! Kuume alkaa nousemaan...

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana matka teilla tiedossa! Ja olen kateellinen :) Katselin vahan aikaa sitten lentoja taalta Parisiin tai Lontooseen, mutta lahes $2k oli vahan turn off. Minulla on jotain ideoita Ranskan suhteen - lahetan sahkopostia, ja siskoni on viettanyt paljon aikaa Brussels:ssa, kun opiskeli siella laulua. Joten eikohan sinulle ideoita loydy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vaivannäöstä! Juups, eivät olleet halvat liput täältäkään Eurooppaan, mutta multi city tuli lähes samanhintaiseksi kuin San Diego-Helsinki-San Diego :).

      Poista