maanantai 12. toukokuuta 2014

Tanssiaiset

Lauantai-iltana tanssahtelimme Submarine Ball -tanssiaisissa. Tanssiaiset pidettiin San Diegossa, Harbor Islandin Sheraton hotellissa.

Tanssiaiset alkoivat Social hour -cocktail-hetkellä. Suunnittelimme alunperin nauttivamme cocktailimme ns. khaki-baarissa, johon olivat tervetulleita ainoastaan chiefit ja officerit. Jakautuneisuus eri "kerroksiin" kuuluu military-elämään ja on joissain tilanteissa ymmärrettävää ja jopa välttämätöntä. Ihan aina (ja kaikissa tilanteissa) en kuitenkaan ymmärrä miksi. Siksipä päätimmekin antaa muiden khakeilla meidänkin puolesta ja vietimme omat etkomme kaikenkarvaisella ystäväporukallamme kaverimme hotellihuoneessa. Loistava valinta - juhlatunnelmaa ei tarvinnut kauaa etsiä.

Varsinainen tapahtuma alkoi klo 18 kansallislaululla, puheilla ja menetettyjen sukellusveneiden muistamisella. Jokaiselle tuhoutuneelle sukellusveneelle soitettiin kelloja. Kellonsoittojen suuri määrä sai minut miettimään ja hiljentymään. Suurinosa tuhoutuneista sukellusveneistä menetettiin viholliselle toisessa maailmansodassa, mutta onnettomuuksia on tapahtanut suurten sotien jälkeenkin. Tuorein koko sukellusveneen tuhonnut merellä sattunut onnettomuus tapahtui 1963, kun Portsmouthin telakalta lähtenyt Thresher upposi syväsukellustestien aikana Bostonin edustalla. Vastaavaa onnettomuutta pääsisi tuskin tapahtumaan enää nykypäivänä ja nykytekniikalla, mutta pakko kuitenkin myöntää, että Thresher kummitteli usein mielessäni viime syksynä telakalta lähtiessämme.

Virallisen osuuden jälkeen syötiin, juotiin ja seurusteltiin. Kun vatsat olivat sopivan täynnä ja mieli iloinen, oli aika rentoutua, riisua univormujen takit ja siirtyä tanssilattialle fiilistelemään. Tässä vaiheessa sai unohtaa viimeisetkin jäykkyyden rippeet ja vertailla parhaita tanssimooveja ihan kenen tahansa kanssa - arvonimikkeestä riippumatta. Vaikka tapahtumasta puhutaankin tanssiaisina, oli illan muusikkitarjonta hyvin kaukana fiinistä tanssiaistunnelmasta. Soittolista olisi voinut olla mistä tahansa tusinahäistä tai onnettomasta yökerhosta.

Joitain tunteja tanssittuamme ja seurusteltuamme siirryimme vielä pienille jatkoille ystäviemme kanssa. Monet kauempana asuvat jäivät yöksi hotelliin, mutta meidän kohdalla taksimatka kotiin tuli huomattavasti hotelliyötä halvemmaksi. Phill taisi torkahtaa ensimmäisen kerran jo taksiin eikä minullakaan ollut kaukana. Pitkä ja hauska ilta vaati veronsa.


Ensi vuonna sitten uudelleen - ehkäpä. Ja välissä pitaa keksia mekolle muita käyttötarkoituksia. Välillä on vaan niin mukavaa laittautua ihan vimpanpäälle. 

4 kommenttia:

 1. Voi että!! <3 niin mahtava juttu taas. Kylläpä tuli hyvä mieli :) ja olen samaa mieltä, joskus on kiva laittautua kunnolla.

  VastaaPoista
 2. Military Balls ovat niin ihania! Ihan kateellisena luin tata, taalla ei ole Ball tulossa ennen kuin units palaavat deploymentilta. Vaikka mikaan ei tietysti esta kutsumasta itseani toisen units tilaisuuteen. Ja onhan taalla Army Birthday Ball kesakuussa, olin aikeissa menna, mutta nyt olen tietysti tyomatkalla samaan aikaan..... Hoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sitten teillä onkin aihetta suureen juhlaan, kun units tulevat takaisin! Meillä oli pöydät niillekin sukellusveneille, jotka ovat tällä hetkellä komennuksella. Eihän se sama ole ilman omaa puolisoa, mutta kiva, että monet tulivat kuitenkin.

   Poista