keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Luonnonvoimaa

San Diegon taivaanrannassa näkyy tummia pilviä, vaikka sääkartalla porottaa aurinko. Päiviä jatkuneet lähes neljänkymmenen asteen helteet, kovat tuulet ja ihmisten huolimattomuus (tahallisuus?) ovat aiheuttaneet useita laajoja ja nopeasti leviäviä maastopaloja.

Palot alkoivat jo eilen ja tilanne pahenee jatkuvasti. Nyt jo 20 000 kotia on jouduttu evakuoimaan ja huomenna kaikki San Diegon koulut pysyvät suljettuina. Myös monet valtatiet ovat kokonaan tai osittain poikki, mikä tekee liikkumisesta entistäkin hankalampaa. Aika hurja ja pelottava tilanne. Toistaiseksi palo on tuhonnut jo yli kaksikymmentä kotia.

Meillä ja asuinalueemme välittömässä läheisyydessä on kaikki kuitenkin hyvin. Tällä hetkellä lähin palo on vielä noin 18 mailin päässä Pacific Beachistä. Seurailemme tilannetta tiiviisti ja keskitymme toivomaan koko tahdonvoimallamme, että palot saadaan pian hallintaan.


Tsemppiä kaikille palojen läheisyydessä oleville! Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta ja olkaa lähtövalmiudessa.

4 kommenttia:

 1. On ihana tietää, että on paikka jonne tulla jos lähtö kotoa tulee ajankohtaiseksi! Me täällä valvotaan uutisten vieressä, varmaan aamuun saakka. Lähin palo oli mailin päässä kotoa. :/ Aika hurjat pari päivää takana. Mutta onneksi täällä tuntuu toimivan tuo tiedotus ja muutenkin on hyvin organisoitua tämä kaikki! Toivotaan, että tuulet tyyntyy ja palot saadaan pian sammutettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ugh, sormet ja varpaat ristissä, että saatte pysyä kotona, vaikka olettekin lämpimästi tervetulleita meille, jos lähtö tulee. Sammus, tiedotus ja evakuointi ovat kyllä pelanneet upeasti. Herättää luottamusta ja toivoa, että tästä selvitään kunnialla. Tsemppiä!

   Poista
 2. Kuulostaa kammottavalta :/ toivottavasti nyt tilanne on jo rauhoittunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valittevasti tilanne jatkuu yhä... Osa paloista on sammunut, mutta uusia syttyy päivittäin :(

   Poista