keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kuvilla leikkimistä

Pääsin tänään töistä jo neljältä ja päätin sen kunniaksi aloittaa uuden harrastuksen: Kuvien editoimisen. Kriiseilin koko viime viikon kun aika ei enää riitä kaikkeen, mitä haluaisin tehdä. Nopeasti taisi sekin kriisi unohtua. Olen ollut viime aikoina totaalisen tuulellakäyvä. Joinain viikkoina riittää virtaa kuin pienessä kylässä, toisina ei jaksaisi töitten jälkeen muuta kuin nuokkua sohvalla ameebana. Nyt on selkeästi menossa taas energiaviikko. Katsotaan kestääkö tätä perjantaihin asti...

Tähän mennessä editointivälineeni ja -taitoni ovat rajoittuneet Windowsin karvalakkimalliin (rajaus, kontrasti, värien syvyys), mutta nälkä kasvaa syödessä. Kivasti onnistuineista kuvista olisi hauska muokata vielä paljon hienompia. Innostun aina kaikesta uudesta nopeasti ja täysillä, mutta unohdan 90% intoiluni kohteista yhtä nopeasti. Siksipä en viitsikään pistää rahojani vielä tässä vaiheessa photoshoppiin vaan harjoittelen ensin ilmaisilla, netistä löytyvillä, ohjelmilla. Tänään kokeilussa oli fotor.com.


Kävimme Raijan kanssa sunnuntaina iltakävelyllä pilvisellä La Jolla -rannalla. Kotiintuomisina kameran muistikortilta löytyi taas kymmeniä hauskoja kuvia. Materiaalia kuvaleikkeihin siis löytyy. Nyt tarvittaisiin enää kolmisen ylimääräistä tuntia päiviin... Lisää kuvia siis tulossa, kunhan ensin löydän jostain sen lisätunteja myyvän kaupan. Vinkkejä otetaan vastaan!

2 kommenttia:

 1. Olen myös vähän hurahtanut kuvankäsittelyyn - itsellä meneillään PicMonkey-innostus, sieltä löytyy jos mitä tuunausvälinettä ilmaiseksikin :)
  P.S. ihana merellinen kuva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttipä kivalta tuo PicMonkey! Pitää perehtyä paremminkin - heti kun on aikaa :p. Kiitos vinkistä!

   Poista