keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kuplia

Tulin tänään kotiin aivan  uupuneena. Illan pläänini oli syödä ja kaatua sänkyyn. Suunnitelmat vaihtuivat kuitenkin lennosta luettuani sähköpostit - Inboxissa odotti viesti, jota olen odottanut pitkään ja hartaasti, unohtanut välillä ja odottanut sitten vähän lisää: "On May 7, 2014, we ordered production of your new card..." 

Tiedättekö, mitä tämä tarkoittaa? Päättymätön paperisotani USCIS:n kanssa on PÄÄTTYNYT. Woohoo! Nyt minulla on kaksi vaihtoehtoa: Voin joko unohtaa koko USCIS:n seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi tai hakea kansalaisuutta, aikaisintaan lokakuussa. Tiedän jo hakevani kansalaisuutta, mutta en välttämättä ihan heti "ikkunan" avauduttua. Suomi tunnustaa kaksoiskansalaisuuden ja USA:lle on ihan sama, minkä muiden maiden kansalaisia amerikkalaiset ovat. Minua puolestaan houkuttaa ajatus äänestämisestä ja kahden passin voimalla matkustamisesta. Sydämeltäni olen aina suomalainen, mutta asuinmaani on todennäköisesti lopun elämääni USA. Kansalaisuuden hakeminen on siis kaikin puolin järkevää ja loogista.

                               

Mutta juuri nyt, juuri tällä hetkellä keskityn olemaan onnellinen ja nauttimaan tästä kuplivasta hetkestä. Kippis ja cheers! 

19 kommenttia:

 1. Ei kansalaisuutta kannata ottaa niin isona juttuna mitä tietenki jotenki tekevät. Ei se poista suomalaisuutta, vaan helpottaa niin paljon matkustamista ja kaikkea asioimista. Samaa olemme ajatelleet kun vuosi tulee Kanadassa tarpeeksi vaikka vaihtoehtona olisi pysyvä oleskeluoikeus se velvoittaa puolestaan olemaan maassa joten kansalaisuus voisi olla vaihtoehto. Jos ei sitten tulla sinne rajan sille puolelle jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, juuri noin minäkin olen sen ajatellut. Jos joutuisin luopumaan Suomen kansalaisuudestani olisi päätös paljon vaikeampi. Tällä järjestelyllä kaksoiskansalaisuus ei vie mitään pois, ainoastaan avaa ovia ja mahdollisuuksia.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen blogi sulla ja pitääkin nyt ekaa kertaa kommentoida ja onnitella paperisodan päättymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kauniista kommentista :)! Kerro ihmeessä, jos tulee ideoita tai ajatuksia siitä, mistä haluaisit kuulla enemmänkin.

   Poista
 3. Mahtavaa! Onnea! Muillakin olisi kansalaisuuaprosessi jossain vaiheessa edessä, mutta en sen GC-ähkyn jälkeen jaksanut edes heti ajatella asiaa. ;) Itseni tuntien asia jää varmasti ihan viime tinkaan taas, toisin sanoen pistän paperit vetämään juuri ennen kortin umpeutumista. Sen olen sentään päättänyt, että uutta GC:a en hae, vaan taskussa pitää olla siinä vaiheessa kaksi passia.

  Äänestäminen houkuttelisi, mutta toisaalta täällä Kansasissa mun ääni taitaisi mennä ihan harakoille... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, puhelimen auto "correct" oli taas vauhdissa!

   Poista
  2. Heh, pieni mahdollisuus, että minullakin vähän venähtää sen prosessin aloittaminen. Just nyt ei houkuta yhtään - mikään muu kuin ajatus USCIS vapaasta elämästä :)

   Poista
 4. Paljonpaljon onnea, kylla kannattaa kilistella kerta jos toinenkin! :) Meilla on nyt viisumiprosessi kestanyt yli vuoden ja sitten joskus kun toivottavasti sen GC:n saan, aion kylla nauttia drinksun jos toisenkin :D Sielta pitaisi tulla suoraan 10v kortti, ja aion kylla heti kun mahdollista hakea kansalaisuutta, etten enaa koskaan joudu kokemaan tata noyryyttavaa viisumisotkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Ehdottomasti kilistelyjen arvoinen juttu! Minullakin yksi suurimmista houkuttimista kanslaisuuden hakemiselle on se, ettei enää koskaan, milloinkaan, ikinä tarvitse käydä tällaista paperisotaa läpi. Tsemppiä odotteluun!

   Poista
 5. Onnittelut! Hienoa, etta processi on viimeinkin ohi. Miten kauan sinulla meni koko kuvioon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Prosessi alkoi elokuussa 2010 morsianviisumin hakemisella. Siinä meni n. 9kk. Naimisiin menon jälkeen alkoi GC -prosessi, missä meni n. 6kk ja tämä GC:n ehtojen poistaminen kesti n. 7kk... Paljon odottelua, turhautumista ja paperin pyörittelyä. Mutta nyt se on ohi!

   Poista
 6. Jee, onnittelut! Itse sain kahden vuoden kortin tammikuussa, että hetken saa onneks hengahtää ennen seuraavaa koitosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, se kahden vuoden hengähdystauko tuli todellakin tarpeeseen. Nauti siitä ja muista kerätä todistusaineistoa :).

   Poista
 7. Miten multa on mennyt tää postaus vallan ohi silmien (näköjään mun tän viikon tapa olla huomaamatta kaikkea.. :P)?

  Mutta siis, ihanaa, loistavaa, parasta! Onnea! :) vaikka meillä paperihommat hoisi (ja hoitaa) mies niin saa niistä silti aina harmaita hiuksia. Nyt nautit San Diegon kesästä ilman USCISää, jee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja taatusti nautin! En tainnut muistaa laittaa linkkiä facebookiin... Ajatushäröjä ollut minullakin koko viikon :p

   Poista