lauantai 24. toukokuuta 2014

Rillipiru uudistuu

Sain ensimmäiset silmälasini seiskaluokan keväällä. Aiemminkin olisi ollut tarvetta, mutta olin (jo tuolloin) hyvin itsepäinen ja sinnittelin koko lukuvuoden ystävieni avustuksella. Kiitos kaikille piirtoheittimen ja liitutaulun tekstejä minulle lukeneille. Ilman teitä olisin joutunut istumaan aina etupenkissä. Lasien saamisen jälkeenkin kuvittelin näkeväni ihan hyvin ilmankin. Anteeksi siis kaikki, joille en moikannut vastaantullessa - En yksinkertaisesti nähnyt teitä.

Vaikka valitsinkin silmälasejani pitkään ja hartaasti, en mieltänyt niitä omikseni. Lasit olivat teini-Veeran mielestä nolot ja rumat. Olin mielummin puolisokea kuin rillipiru. Ah, kuinka tyhmä sitä ihminen voikaan olla... Lukion loppupuolella viisastuin vihdoin ja hankin piilolinssit. Elämä kirkastui ja helpottui huomattavasti. Minusta tuli kertarysäyksellä piilaririippuvainen. Joitain vuosia myöhemmin löysin itselleni myös lasit, joita rakastin - ja rakastan vieläkin. Käytin rakkaat silmälasini aivan loppuun.

Vaikka käytänkin pääasiassa piilareita, on välillä hauska muuttaa tyyliä ja pistää lasit päähän. Vanhat lasini kestivät käytössä ja tyylini mukana yli seitsemän vuotta. Mitenköhän mahtaa käydä näille uusille?


Marssin liikkeeseen ja kerroin etsiväni laseja, joissa on ripaus statementtiä. Lasit saavat näkyä ja erottua, luoda kasvoille kehykset. Samalla toivoin lasien olevan kuitenkin tarpeeksi ajattomat, jotta en heti kyllästyisi. En ole aikoihin käyttänyt silmälaseja yhtä usein kuin tällä viikolla. Saapa nähdä, kauanko tämä innostus kestää. Mutta nyt on oikeastaan aika mahtavaa olla rillipiru.

8 kommenttia:

 1. Hienot lasit! Ihan samanlainen tausta itselläni lasien saamisen ja käyttämisen suhteen. Edelliset lasit palvelivat mua myös sen 7v. Ostin uudet lasit viime vuoden lopulla ja musta tuli heittämällä lasienkäyttäjä! Tänä vuonna piilarit ovat olleet päässä max. 5 kertaa. Statement lasit toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olen harkinnut jo pitkään lasek-leikkausta, mutta toisaalta en halua luopua mahdollisuudesta käyttää laseja aina silloin tällöin. Niillä on niin helppo muuttaa tyyliä nopeasti :). Nämä lasit löydettyäni lykkään leikkausta jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

   Poista
 2. Sopii hienosti statementit sulle! Mullakin löytyy aika sama tarina, piilareista en luovu, vaikka tällä hetkellä mulla on kahdet erilaiset, kivat ja hyvännäköiset lasitkin. Mua jotenkin ärsyttää lasien kanssa se reuna, piilareiden kanssa kun voi silmiä pyöritellä miten vaan ja aina näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Minäkin tykkään siitä, että piilareilla näkee niin rajattomasti. Varsinkin urheillessa on kiva, kun ei kasvoilla ole mitään ylimääräistä

   Poista
 3. Kauniit lasit olet löytänyt! Taitaa meillä kaikilla rillipiruilla olla samanlaisia kokemuksia teiniajoilta... :) Mulle piilarit olivat pelastus teini-ikäisenä, mutta sitten käyttö oli pakko lopettaa. Onneksi muutama vuosi sitten löysin aivan mahtavan (mies)optikon, joka tietää just mitkä lasit on mulle sopivat! Mahtava tunne! (Siihen asti olin mennytkin vähemmän kauniilla kakkuloilla...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, luulen kanssa etten ole yksin teinikokemusteni kanssa :). Olisi ihanaa, jos täälläkin optikot kertoisivat rehellisen mielipiteensä, mutta amerikkalaiset ovat usein aika varovaisia - varsinkin palveluammateissa. Onneksi Phill tuli mukaan. Phillillä on hyvä silmä ja tuntee minun makunikin aika perinpohjaisesti.

   Poista
 4. Oikein hyvan nakoiset lasit! Hyva valinta!

  VastaaPoista